Πέθανε η κα Banks, η Glynis Johns από το «Mary Poppins»

Η Γκλίνις Τζονς, βραβευμένη με Tony, σταρ της σκηνής και της οθόνης που έπαιξε τη μητέρα απέναντι από την Τζούλι Άντριους στην κλασική ταινία «Mary Poppins» και μύησε στον κόσμο το γλυκόπικρο πρότυπο «Send in the Clowns» » του Stephen Sondheim, πέθανε. Ήταν 100 ετών.

Video Url

 

Ο Μιτς Κλεμ, ο μάνατζέρ της, είπε ότι πέθανε την Πέμπτη σε ένα σπίτι στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια. «Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για το Χόλιγουντ», είπε ο Κλεμ. «Ήταν η τελευταία από τις τελευταίες του παλιού Χόλιγουντ».

Η Johns ήταν γνωστό ότι ήταν τελειομανής ως προς το επάγγελμά της — ακριβής, αναλυτική και με γνώμη. Οι ρόλοι που έπαιρνε έπρεπε να είναι πολύπλευροι. Οτιδήποτε λιγότερο έδινε λιγότερα από όλα της.

Η Glynis Johns ήταν μία πολυτάλαντη ηθοποιός, χορεύτρια, πιανίστρια και τραγουδίστρια. Κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο The Sundowners (1960). Επιπλέον, τραγούδησε αξέχαστα το «Send in the Clowns», το οποίο έγραψε ο Stephen Sondheim μόνο για εκείνη, στη βραβευμένη με Tony ερμηνεία της ως Desiree Armfeldt στην παραγωγή του 1973 του A Little Night Music.

Προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της σε μια αμφιλεγόμενη τότε ταινία για το σεξ, το The Chapman Report (1962). Ένα χρόνο αργότερα, πρωταγωνίστησε στη δική της κωμική σειρά στο CBS, Glynis.

Ο ίδιος ο Walt Disney λάτρεψε την μοναδική περσόνα της Johns στην οθόνη και τη στρατολόγησε για να υποδυθεί την κυρία Banks, η οποία χρειάζεται μια νταντά (τη Τζούλι Άντριους ) για να φροντίσει τα δύο παιδιά της, στην ταινία Μαίρη Πόπινς του 1964. Στην ταινία, ερμηνεύει αξέχαστα το τραγούδι "Sister Suffragette".

Video Url

 

Video Url