Προφυλακίστηκε ο 18χρονος αδελφοκτόνος, τον σκότωσε για μία μπλούζα – «Δεν είμαι στυγνός δολοφόνος»

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου αδελφού του στη Νέα Σμύρνη μετά από μεταξύ τους καβγά για μια μπλούζα, στη Νέα Σμύρνη.

Ο 18χρονος δήλωσε στην κατάθεσή του “πονεμένο παιδί” που επηρεάστηκε από το διαζύγο των γονιών του, το οποίο και διαμόρφωσε την προσωπικότητά του σε μια ευαίσθητη ηλικία. Σημείωσε ότι δεν είχε προσχεδιάσει την ενέργειά του, ούτε επιθυμούσε τον θάνατο του αδελφού του.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπεραγαπά τον αδελφό του και ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έχει φύγει από την ζωή. Τόνισε μάλιστα ότι δεν διανοείται ότι υπαίτιος είναι ο ίδιος και ότι αυτό που έγινε, έγινε άθελά του. Κατέθεσε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που ξεκίνησε το επεισόδιο, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και ύστερα στο χειρουργημένο του χέρι για να του πάρει μια μπλούζα, δώρο της κοπέλας του, με πολύ σημαντική συναισθηματική αξία.

Σημείωσε ότι με τον αδελφό του υπήρχαν επεισόδια ξυλοδαρμού αλλά πάντα τα έβρισκαν μεταξύ τους. Επανέλαβε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον αδελφό του, ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι είναι ράκος ψυχικά. Ζήτησε συγγνώμη από τον Θεό και την ανακρίτρια και τόνισε ότι δεν είναι στυγνός δολοφόνος, ούτε έχει προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν.

Όσον αφορά στην στιγμή του εγκλήματος σημείωσε ότι βρήκε το ψαλίδι τυχαία πάνω στο κρεβάτι και με αυτό θέλησε να αμυνθεί μπροστά στην επίθεση του 16χρονου. Δεν πίστευε, όπως είπε, ότι ένα χαρτοκοπτικό ψαλίδι θα του στερούσε τη ζωή.

Η απολογία του 18χρονου, κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, δόθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η κηδεία του 16χρονου αδελφού του δράστη.