Τέλος για τον Ronnie Caryl των Flaming Youth και της μπάντας του Phil Collins, ήταν 70 ετών

Ο Ronnie Caryl (10 Φεβρουαρίου 1953 – 18 Δεκεμβρίου 2023) ήταν Άγγλος κιθαρίστας που ήταν μέλος του συγκροτήματος Flaming Youth. Με τα χρόνια ο Caryl εργάστηκε μαζί με τον Phil Collins, καθώς και τους David Hentschel, Michel Polnareff, Lulu, Stephen Bishop, Eric Clapton, Gary Brooker, Maggie Bell και John Otway.

Ο Phil Collins ήταν 18 όταν, με τον φίλο και συνεργό του κιθαρίστα Ronnie Caryl, συνόδευσε τον Αμερικανό τραγουδιστή John Walker των Walker Brothers σε περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία. Οι άλλοι δύο μουσικοί ήταν ο Gordon "Flash" Smith στο μπάσο και ο Brian Chatton, ο πρώην οργανίστας των Warriors, του πρώην συγκροτήματος του Jon Anderson.

Όταν τελείωσε η περιοδεία, οι τέσσερις μουσικοί αποφάσισαν να μείνουν μαζί και να δοκιμάσουν την τύχη τους ως ομάδα, έτσι δημιούργησαν τους Hickory και ηχογράφησαν ένα σινγκλ, "Green Light/The Key", που κυκλοφόρησε από την CBS Records στις 24 Ιανουαρίου 1969. Αυτός ο σχηματισμός τελικά θα έγιναν Flaming Youth, όταν γνώρισαν τους συνθέτες Ken Howard και Alan Blaikley που προσφέρθηκαν να ηχογραφήσουν το άλμπουμ τους.

Το συγκρότημα υπέγραψε με τη Fontana Records και ηχογράφησε το άλμπουμ Ark II το 1969, το οποίο αναδείχθηκε ως "Άλμπουμ του μήνα" από το βρετανικό μουσικό περιοδικό Melody Maker. Το συγκρότημα έπαιξε στο Πλανητάριο του Λονδίνου για την κυκλοφορία του άλμπουμ το 1969. Μετά από μερικές συναυλίες, το γκρουπ δεν κατάφερε πλέον να προκαλέσει ενδιαφέρον τόσο από το κοινό όσο και από τα μέσα ενημέρωσης και παρά την προσθήκη ενός νέου μουσικού, του οργανίστα Rod Mayall (ο αδελφός του John Mayall), οι Flaming Youth διαλύθηκαν.

Κατά τη διάρκεια των ετών ο Caryl και ο Collins παρέμειναν φίλοι, και ο Caryl ήταν κουμπάρος στον πρώτο γάμο του Collins. Το 1970, πέρασαν και οι δύο οντισιόν για τους Genesis και ενώ ο Collins έλαβε τη δουλειά ως ντράμερ, ο Caryl δεν τα κατάφερε και μετά από ένα σύντομο πέρασμα με τον Mick Barnard στην κιθάρα, ο Steve Hackett στρατολογήθηκε ως μόνιμος αντικαταστάτης του κιθαρίστα για τον Anthony Phillips.

Video Url