Spinal Tap : Πιθανό reunion και sequel της ταινίας του 1984

Imdb.com

Την αποκάλυψη έκανε ο σκηνοθέτης της αρχικής ταινίας Rob Reiner, με αφορμή των επέτειο 40 ετών από την πρώτη προβολή της

Μιλώντας στη σελίδα rhlstp.co.uk και στο podcast του κωμικού Richard Herring, ο Reiner δήλωσε χαρακτηριστικά : 
"Το σχέδιο είναι να κάνουμε ένα sequel που θα βγει στην 40η επέτειο της αρχικής ταινίας και μπορώ να σας πω ότι δεν περνάει μέρα χωρίς να μου πει κάποιος, γιατί δεν κάνετε άλλη μία ταινία; Όλα αυτά τα χρόνια λέγαμε «μπααα». Μέχρι που καταλήξαμε στη σωστή ιδέα και το πως πρέπει να γίνει. Δεν θέλεις να το κάνεις απλά, να το κάνεις. Θέλεις να τιμήσεις την πρώτη ταινία και να τραβήξεις λιγάκι στα άκρα την υπάρχουσα ιστορία".

 

Οι Spinal Tap θεωρούνται από πολύ κόσμο η καλύτερη "ψεύτικη" ροκ μπάντα όλων των εποχών. Πρωτοεμφανίστηκαν σε κωμικό σκετς στα τέλη της δεκαετίας του 70, ενώ το 1984 κυκλοφόρησε το "This is Spinal Tap" σε σκηνοθεσία του Reiner. Μέχρι και σήμερα θεωρείται μία από τις πιο cult κωμωδίες όλων των εποχών. Τα μέλη των Spinal Tap ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Michael McKean (Airheads, Better Call Saul), Christopher Guest (Princess Bride) και Harry Shearer (Truman Show, The Simpsons). Μέχρι σήμερα έχουν επίσης κυκλοφορήσει τα albums Break like the Wind (1992) και Back From the Dead (2009). Drummers του συγκροτήματος έχουν υπάρξει οι Gregg Bissonette και Todd Sucherman (Styx).