Ν. Ηλιόπουλος: Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα

«Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά», αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στη σημερινή πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου.

 

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ειδικότερα:

«Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα». Τονίζει ότι είναι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001 και σημειώνει: «Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

 

Δ. Αυγέρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων

«Πάντα υπάρχει τρόπος να γεφυρώνονται διαφωνίες σε ένα πολιτικό κόμμα. Όμως δεν είμαστε ποτάμι με δύο όχθες που θέλει γέφυρα, ν' ανεβαίνουν και να θαυμάζουν οι μεν και οι δε τη θέα απ' τα ανεμοδαρμένα ύψη της εξουσίας», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξή της στην «ΑΥΓΗ» της Κυριακής».

 

Σημειώνει ότι «είμαστε ένας συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που επείγεται να βγει από το πολιτικό ναρκοπέδιο της Δεξιάς, μία προοδευτική συμμαχία που οφείλει να σχεδιάσει τα προσεκτικά και συντονισμένα βήματά της χωρίς να κοιτά πίσω». Σχολιάζει ότι «η Ιστορία έχει δείξει ότι πολλές διασπάσεις κομμάτων και δη αριστερών ξεκινούν και τελειώνουν στο προσωπικό ανάστημα εκείνων που τις εκκινούν». Τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων πάνω στον πολιτικό χάρτη». «Να αλλάξουμε, βεβαίως, τον κόσμο. Να παλέψουμε για μια καλύτερη κοινωνία. Με την κοινωνία, όμως, και μέσα από την κοινωνία», αναφέρει.

 

Αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, επί του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι» και στην Εξεταστική, γιατί δεν θέλει να θεωρείται ότι αρνείται τη γενικότερη έρευνα της υπόθεσης. Ωστόσο, σημειώνει, όταν ήδη υπάρχει το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής «και έχουμε ήδη ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες -που για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή αφορούν κακουργηματική απιστία-, το να μην βασιζόμαστε σε αυτό το πόρισμα για να διερευνήσουμε απευθείας τυχόν ποινικές ευθύνες, αλλά να γυρίζουμε πίσω στη διερεύνηση νεφελωδών πολιτικών ευθυνών σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα».

 

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, αφού επισημάνει ότι κανείς λογικός και δίκαιος άνθρωπος δεν είναι αντίθετος σε μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, Αυτό το νομοσχέδιο, σχολιάζει ότι όμως αυτό το νομοσχέδιο «με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της πάταξης της φοροδιαφυγής υπερφορολογεί άδικα, μεσαία και χαμηλά εισοδήματα». Καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τις προφάσεις» και να ξεκινήσει τον ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα αυτά.

 

«Ασφάλεια Δικαίου και επιτελικό κράτος Μητσοτάκη είναι έννοιες ασύμβατες. Από το σκάνδαλο Novartis μέχρι το έγκλημα των Τεμπών δεν έχει υπάρξει μία υπόθεση που η κυβέρνηση να μην επιχειρεί να τη συσκοτίσει και να την εξαφανίσει», αναφέρει, ερωτηθείσα για τις θεσμικές συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες μπαίνουν σε πρώτο πλάνο τα ζητήματα λειτουργίας του Κράτους Δικαίου. Κατηγορεί τη ΝΔ πως λέει «ότι το 41% τα κάνει όλα αόρατα και πως κανένας δεν δικαιούται να ομιλεί άπαξ και χάσει στις εκλογές». «Δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα. Τα θεσμικά ζητήματα και τα ζητήματα δημοκρατίας δεν μπαίνουν στο εκλογικό ζύγι», υπογραμμίζει. «Αλίμονο αν οι εθνικές εκλογές λειτουργούσαν ως πολιτικό και ποινικό συγχωροχάρτι για οποιονδήποτε έχοντα θέση εξουσίας. Θα επρόκειτο για εξευτελισμό κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, όπως και υπονόμευση της ίδιας της Ελληνικής Δημοκρατίας», προσθέτει και υποστηρίζει ότι «είναι άκρως επικίνδυνη αυτή η κουλτούρα που πάει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα δημόσια ήθη της χώρας». 

 

Σχετικά με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, αναφέρει πως «είναι προφανές ότι η εσωκομματική ένταση αφήνει βαθύ αποτύπωμα στις δημοσκοπικές τάσεις». Σχολιάζει ότι «επιχειρούν διάφοροι καλοθελητές να συγκρίνουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων μετά την εκλογή του νέου προέδρου με αντίστοιχα ευρήματα του παρελθόντος. Παραλείπουν, όμως, να πουν ότι ποτέ άλλοτε νεοεκλεγείς πρόεδρος που κέρδισε τόσο καθαρά δεν αμφισβητήθηκε και υπονομεύθηκε όπως γίνεται σήμερα». Η κ. Αυγέρη τονίζει ότι «η ανάκαμψη περνάει μέσα από την ενότητα και τον συντονισμό των δράσεων. Είναι το στοιχειώδες για κάθε κόμμα εξουσίας. Θα πορευτούμε, επομένως, ως ενιαίο κόμμα και δεν θα κοιτάξουμε πίσω».