Αχτσιόγλου, θα αποχωρήσει, ή θα περιμένει να συμπληρώσει 10 βουλευτές

Δύσκολα θα παραμείνει η ομάδα Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις Ευροεκλογές, το πιθανότερο όμως είναι να μην φύγει άμεσα και να αφήσει τον Κασσελάκη να χάνει δυνάμεις αφού η απειρία του στα πολιτικά και η ενδεχόμενη άνοδος του ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσουν τα σχέδια της στο να φύγει, αλλά να πάρει μαζί της και αρκετούς από τους ψηφοφόρους που παραμένουν πιστοί στην παλιά φιλοσοφία της εποχής προ Κασσελάκη. Κλειδί παραμένει η συμπλήρωση 10 βουλευτών ώστε να έχει διά της κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Τεμπονέρας δεν έχει τις προϋποθέσεις για αρχηγός τους, αν αυτή θελήσει να κάνει πέρα, μόνο ο Κόκκαλης ή ίσως ο Κούλογλου έχουν κάποια δυναμική, το θέμα είναι να έχουν και άτομα που θα τους ακολουθήσουν, ο Κόκκαλης σίγουρα θα έχει τους 2 που χρειάζεται η Έφη.

Με τον Τσίπρα θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν προσέγγισε αυτήν, αλλά τον Ηλιόπουλο από την ομάδα της, αυτό δείχνει ότι αυτές οι εξελίξεις με το φύτευμα του Κασσελάκη είναι καθαρά δικιά του έμπνευση που του ήλθε κάνοντας βόλτες στην Καλιφόρνια. 

Κ. Ζουγρής

Μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και το σκληρό κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου πολλά μέλη επιλέγουν τον δρόμο της αποχώρησης. Είτε με ανοιχτή πολιτική κριτική, όπως πραγματοποίησαν μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είτε με τον δρόμο της παραίτησης, όπως οι δύο γραμματείς της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή αναμένεται να τηλε-συνεδριάσουν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που στέκονται στο πλάι της ομάδας Αχτσιόγλου.

Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο της Κεντρικής Επιτροπής που έφερε την τρίτη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, μιας ενεργοποίησης του Αλέξη Τσίπρα στην κατεύθυνση κατευνασμού των πνευμάτων αλλά και των πρώτων δημοσκοπήσεων που φέρνουν πια το ΠΑΣΟΚ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα δεδομένα είναι ανοιχτά και όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι. Το κατά πόσο δηλαδή τα στελέχη και τα μέλη αυτά θα κάνουν -έστω προσωρινά- στην άκρη τις -πολλές- διαφωνίες τους και θα παραμείνουν στο κόμμα, με μια στάση ανοχής, ή θα αποχωρήσουν οριστικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.