Πέθανε ο Richard Roundtree γνωστός από τον ρόλο του Shaft

Ο Ρίτσαρντ Ράουνττρι, ο οποίος άνοιξε την καριέρα του με την σειρά ταινιών Shaft, πέθανε  μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας  Ήταν 81.

Η καριέρα του Roundtree διήρκεσε πέντε δεκαετίες και περιελάμβανε τα πάντα, από τον πιο δημοφιλή ρόλο του μέχρι μια πολύ πρώιμη εμφάνιση στο As the World Turns το 1956 έως το να είναι μέλος του κύριου καστ της σεζόν 2 στη σειρά OWN Cherish the Day της Ava DuVernay πέρυσι.

"
Είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ντετέκτιβ John Shaft στο θρίλερ δράσης του 1971 και τα sequel του, Shaft’s Big Score! (1972) και Shaft in Africa (1973) καθώς και η βραχύβια τηλεοπτική σειρά του 1973 Shaft.

Για την ερμηνεία του στην αρχική ταινία, ο Roundtree ήταν υποψήφιος σαν νέος ηθοποιός για την  Χρυσή Σφαίρα και χαιρετίστηκε ως ο πρώτος μαύρος ήρωας δράσης. Το πιο σημαντικό, οι ταινίες έκαναν τον Shaft πολιτιστικό ήρωα, σύμβολο της μαύρης δύναμης στην οθόνη, στο box office και όχι μόνο. Η Ακαδημία το έλαβε υπόψη της, καθώς το "Theme from Shaft" του Isaac Hayes κέρδισε το Όσκαρ εκείνης της χρονιάς για το καλύτερο τραγούδι - πρωτότυπο για την ταινία.

Η δημιουργία του Roundtree είχε μια βαθιά επίδραση σε μια γενιά κινηματογραφιστών.

Ολόκληρη η φιλμογραφία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι βουτηγμένη στην αγάπη του για την κακή εκμετάλλευση. Ο χαρακτήρας  Kerry Washington, Brunhilde von Shaft στο Django Unchained, όχι μόνο μοιράζεται ένα όνομα με τον ήρωα του Roundtree, αλλά γράφτηκε από τον Tarantino ως πρόγονο του John Shaft.

Το 2000, ο Shaft επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Αναφέρθηκε ότι είναι «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό». Λίγο αργότερα, ο Shaft ονομάστηκε μια από τις καλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ από τους New York Times.

Οι πολλές ταινίες του Roundtree περιλαμβάνουν επίσης το Inchon του 1981, στο οποίο εμφανίστηκε με τους Laurence Olivier και Ben Gazzara, το 1984 City Heat δίπλα στους Clint Eastwood και Burt Reynolds καθώς και Se7en, George of the Jungle, Body of Influence, Amityville: A New Generation και Τι θέλουν οι άντρες. Τελευταία φορά εθεάθη πέρυσι στην κωμωδία του Paul Weitz Moving On.

Video Url

 

Video Url