Η σιωπή της Έφης Αχτσιόγλου

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γεγονότα η Έφη Αχτσιόγλου είναι το πιο ισχυρό πρόσωπο που θα μπορούσε να συνεχίσει αυτό που δημιούργησε εδώ και χρόνια στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας με την απήχηση που είχε στον κόσμο μέχρι να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και η φθορά μέσω των συχνών αναγκαστικών αλλαγών θέσεων λόγω μνημονίων και αδυναμίας της χώρας να επιβάλλει τις απόψεις της.

Γι' αυτό και οι διαφωνίες με την Ευρωπαϊκή ένωση από τις λανθασμένες εκτιμήσεις του και την υπερεκτίμηση των δυνάμεων του, οι οποίες σε συνδυασμό με γεγονότα όπως η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών οδήγησαν σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Σημαντική η προσφορά του αλλά ήταν καμένο χαρτί και αυτό φάνηκε από τις αλλεπάλληλες σημαντικές ήττες του κόμματος του και την μείωση στο μισό της δύναμης του κόμματος.

Η Αχτσιόγλου με μία μικρή στροφή και απομάκρυνση από τις παλαιολιθικές απόψεις που παραπέμπουν στην εποχή του εμφυλίου, αναγνώριση των λαθών και οριστική αποκοπή από την γάγγραινα των δήθεν φίλων του κόμματος στο διαδίκτυο οι οποίοι είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Πολάκη θα μπορούσε σταδιακά να οδηγήσει σε μία ανάκαμψη και την επιβίωση της κεντρικής ιδέας που οδήγησε στην δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αν δεν το κάνει, αύριο κιόλας θα χάσει το τρένο και τότε θα αφοσιωθεί πραγματικά στο παιδάκι της.

Ήδη άλλες δυνάμεις ετοιμάζουν, όπως διαβάσαμε άλλο κόμμα υπό τον Πέτρο Κόκκαλη ή κάποιον άλλο.

Δεν είναι θέμα ότι θέλω να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης μέχρι το συνέδριο για πολλούς λόγους θα έχει δίπλα του ένα άλλο κόμμα, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όποιος δεν το βλέπει, κάθε μέρα θα καταλαβαίνει τις αλλαγές.