Πέθανε ο DJ και παραγωγός Mark The 45 King,

Ο Mark The 45 King, ένας θρυλικός DJ του Bronx και μέλος των Flavor Unit, πέθανε την Τετάρτη (18/10). Ήταν 62 ετών. Αν και η αιτία θανάτου δεν έχει αποκαλυφθεί, ο παραγωγός ήταν άρρωστος για αρκετό καιρό, σύμφωνα με μακροχρόνιους φίλους του.

Ο Mark The 45 King ( Mark Howard James) άρχισε να φτιάχνει μουσική τη δεκαετία του 1980. Το όνομά του αναφερόταν στην ικανότητά του να κάνει beats χρησιμοποιώντας δίσκους 45 RPM. Αφού κυκλοφόρησε το "The 900 Number" το 1987 - το οποίο δοκιμάστηκε από τους Public Enemy, DJ Kool και Breakestra - η αναγνώριση ήρθε το 1989 όταν το επίσης μέλος της  Flavor Unit, Queen Latifah υπέγραψε με την Tommy Boy Records και κυκλοφόρησε το All Hail the Queen. Ο 45 King έκανε εκτεταμένη παραγωγή στο άλμπουμ και κέρδισε αμέτρητες διακρίσεις για το έργο.

Ο 45 King πάλεψε με τον εθισμό στα ναρκωτικά καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και η Queen Latifah αναγκάστηκε να πάρει τον έλεγχο της κολεκτίβας Flavor Unit. Το 1995, αυτή και ο επιχειρηματικός συνεργάτης της Shakim Compere ίδρυσαν το Flavor Unit Management, το οποίο υπερηφανευόταν για πελάτες όπως οι Monica, Outkast, Faith Evans, LL COOL J και Naughty By Nature.

Το 1998, ο The 45 King επανεμφανίστηκε με τη νηφαλιότητά του ανέπαφη και παρήγαγε το "Hard Knock Life (Ghetto Anthem)" για τον Jay-Z και ακολούθησε το πλατινένιο σινγκλ "Stan" για τον Eminem το 2002. Eminem, DJ Premier και Ο DJ Green Lantern είναι μεταξύ των πολλών θρύλων της hip-hop που αποτίουν φόρο τιμής στα social media. 

Video Url