Ψάχνουν να βρουν τρόπο να εφαρμόσουν τα διόδια στην γέφυρα Βαρυμπόμπης που έχει πρόβλημα στατικότητας

Ο Γιώργος Σουφλιάς, αυτός ο δήθεν χαμηλών τόνων πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας ποτέ δεν θα μας εξηγήσει για τους όρους και  για τις συμφωνίες που έκανε και παραχώρησε τους Εθνικούς μας δρόμους. στους μεγαλοεργολάβους.

Αργά ή γρήγορα δεν θα γλυτώσουμε τα διόδια ακόμα και στην Ομόνοια. Διαφθορά και ανάγκες αναμόρφωσης του οδικού χάρτη της χώρας πάνε μαζί και μιλάμε για πολύ χρήμα.

Τα πιο πολλά έργα ουσιαστικά χρηματοδοτούνται σε μεγάλο ποσοστό από την κυβέρνηση που καλείται πάντα να σώζει τους εργολάβους από την πτώχευση, όπως συμβαίνει και με τις τράπεζες.

Σε λίγα χρόνια οι κάτοικοι της Κηφισιάς και στην ευρύτερη περιοχή θα πληρώνουν διόδια με το που θα ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους.

Χρειάζεται άμεση αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τις εθνικές οδούς ή ανάθεση όλων των έργων σε ξένες εταιρείες κάτι που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των εταιρειών πιράνχας που πίνουν το αίμα τους Ελληνικού λαού στην ουσία με τα λεφτά του, αφού και οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης από τα λεφτά μας είναι.  

Επίλυση του θέματος της κατεδάφισης της γέφυρας Βαρυμπόμπης, η οποία παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας, και το ανοιχτό μέχρι σήμερα θέμα της τοποθέτησης πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, θα αναζητήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Το αρχικό σχέδιο, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι η γέφυρα θα κατεδαφιστεί και ο κόμβος Βαρυμπόμπης θα μετατραπεί σε κυκλικό δακτύλιο, πάνω από την εθνική οδό, ενώ εκατέρωθεν του κόμβου θα κατασκευαστούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι για να διευκολύνουν τη σύνδεση με το τοπικό οδικό δίκτυο. Τα πλευρικά διόδια θα τοποθετηθούν στους κλάδους εξόδου από Αθήνα και εισόδου προς Αθήνα.