«Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στην Γάζα, φόβοι για 500 νεκρούς»

Ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός έπληξε το νοσοκομείο Al-Ahli Arab στο κέντρο της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από τον βομβαρδισμό με στόχο το νοσοκομείο σκοτώθηκαν εκατοντάδες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Al Jazeera, πολλοί από τους τραυματίες φαίνεται να είναι γυναίκες και παιδιά καθώς το νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών από το Ισραήλ. Εικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Ανταποκριτής του Al Jazeera από τη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι το νοσοκομείο «βομβαρδίστηκε χωρίς καμία προειδοποίηση, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές οι οποίες εμποδίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας του». 

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Εάν επιβεβαιωθεί ο αριθμός, τότε πρόκειται για την πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας από το 2008, ανέφερε το Associated Press. 

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς
Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι από τις πρώτες έρευνες η έκρηξη στο νοσοκομείο προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της Χαμάς. 

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.