Πέθανε η Prudence από το ντουέτο Patience and Prudence

Η Patience Ann McIntyre (γεννημένη στις 15 Αυγούστου 1942) και η Prudence Ann McIntyre (12 Ιουλίου 1945 – 15 Σεπτεμβρίου 2023), γνωστές επαγγελματικά ως Patience and Prudence, ήταν δύο αδερφές που ήταν ένα νεαρό φωνητικό δίδυμο ενεργό από το 1956 έως το 1968.

. Ο πατέρας τους Mark McIntyre ήταν αρχηγός ορχήστρας, πιανίστας και τραγουδοποιός που συνεργάστηκε με τον Frank Sinatra τη δεκαετία του 1940. Η Patience πήρε το όνομά της από μια γυναίκα που έγραψε ποίηση για το The Ladies' Home Journal τη δεκαετία του 1920 και το όνομα της μικρότερης αδερφής της Prudence επιλέχθηκε ως αυτό που ταιριάζει με το όνομα της μεγαλύτερης αδερφής της. Ως νεαρά, τα κορίτσια σπούδασαν πιάνο και έμαθαν να διαβάζουν μουσική. Το καλοκαίρι του 1956, ο πατέρας τους έφερε την 11χρονη Prudence και την 14χρονη Patience στο στούντιο της Liberty Records στο Λος Άντζελες.

Το δίδυμο έκανε μια επίδειξη ηχογράφησης του τραγουδιού, «Tonight You Belong to Me», το οποίο είχε γίνει επιτυχία για τον Τζιν Όστιν το 1927 και γράφτηκε από τους Μπίλι Ρόουζ και Λι Ντέιβιντ. Η Liberty τους υπέγραψε και κυκλοφόρησε αμέσως μια ηχογράφηση των κοριτσιών που τραγουδούσαν το τραγούδι ως εμπορικό σινγκλ το τραγούδι έφτασε στο #4 τα charts του Billboard και το #28 στο UK Singles Chart και ήταν ο δίσκος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που κυκλοφόρησε η Liberty για δύο χρόνια. Πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα  Έγινε ένα από τα σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 1956.

Video Url

 

Video Url