Πέθανε ο αυθεντικός ντράμερ των Pavement, Gary Young

Ο Gary Young, ο επιδραστικός και αινιγματικός ντράμερ στις πρώτες κυκλοφορίες των Pavement, συμπεριλαμβανομένου του ντεμπούτου άλμπουμ τους Slanted and Enchanted το 1992, πέθανε στα 70. Πέθανε στο σπίτι του στο Stockton, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του Geri Bernstein Young.

Ο Young γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1953 στο Mamaroneck της Νέας Υόρκης. Αφού περιόδευσε σε μπάντες πανκ και δούλεψε ως κυνηγός ταλέντων στη δεκαετία του '80, ο πρώην χίπης εγκαταστάθηκε στο Στόκτον της Καλιφόρνια όπου τελικά ταξίδεψε με τα ιδρυτικά μέλη των Pavement, Stephen Malkmus και Scott "Spiral Stairs" Kannberg το 1989. Ο Young προσφέρθηκε να παίξει ντραμς για το ντουέτο ενώ παρήγαγε μια ηχογράφηση στο στούντιο του σπιτιού του Louder Than You Think που είχε ως αποτέλεσμα το ντεμπούτο των Pavement το 1989 στο EP Slay Tracks: 1933–1969. Αφού η κυκλοφορία κέρδισε την αναγνώριση, ο Young επιστρατεύτηκε για την παραγωγή και την εκτέλεση στα επόμενα EP τους, το Demolition Plot J-7 του 1990 και το Perfect Sound Forever του 1991.

Παρά το σημαντικό θόρυβο γύρω από το Slanted and Enchanted, οι Pavement χώρισαν τους δρόμους τους με τον Young μετά την κυκλοφορία του Watery, Domestic EP στα τέλη του 1992. Θα εμφανιστεί ξανά στο τελευταίο EP του συγκροτήματος, το Major Leagues του 1999, και συμμετείχε στην επανένωση  τους το 2010 στο Stockton .

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, ο Young ηχογράφησε τρία άλμπουμ με το ψευδώνυμο Gary Young's Hospital μεταξύ 1994 και 2004. Επίσης ανέπτυξε, κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και κατασκεύασε το Universal Shock Mount για μικρόφωνα. Η τελευταία του σόλο προσπάθεια, Malfunction, κυκλοφόρησε το 2016.

Video Url