Παράπονα Πολάκη για μεροληψία υποστήριξης σε Αχτσιόγλου λόγω γελοιογραφίας

Σε βασικό θέμα έχει αναγάγει η Έφη Αχτσιόγλου γελοιογραφία την οποία χαρακτηρίζει σεξιστική, υποστηρίζοντας την θέση ότι αντικείμενο σχολιασμού στις γελοιογραφίες πρέπει να είναι μόνο οι άνδρες και οι γυναίκες είναι κάτι σαν ταμπού.

 

 

Ένα σκίτσο που εμφανίζει την υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου να ...βάφει τα νύχια της και να βαριέται να κάνει αντιπολίτευση για τις φωτιές αλλά να ετοιμάζεται ώστε να τη βρουν "υπέρκομψη οι αδικημένοι δημοσιογράφοι" που αναμεταδόθηκε από φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, δεν άναψε απλώς φωτιές. 

 

Το σκίτσο και την αναπαραγωγή του, μαζί με την αυτονόητη στήριξη στην βουλευτή και υποψήφια αρχηγό του κόμματος, αποδοκίμασαν οι ανθυποψήφιοί της Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς, ενώ συντάχθηκε και κείμενο στήριξής της, υπογεγραμμένο από 26 γυναίκες- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διατασικής προέλευσης. 

 

Οι δηλώσεις της Αχτσιόγλου και του Πολάκη 

"Δυστυχώς ο σεξισμός υπάρχει παντού ακόμα και μέσα στην Αριστερά. Και θα πρέπει να προσέχουμε πολύ για να αποφεύγονται π.χ. δηλώσεις τύπου "καλλιστεία”. Μας στενοχωρούν όλες οι επιθέσεις αυτές, ιδιαίτερα αν προέρχονται από τον χώρο μας". 

Τα περί καλλιστείων, είναι ευθεία αιχμή για δηλώσεις του Παύλου Πολάκη ( παρολίγον (ίσως και μελλοντικού) υποψηφίου αρχηγού στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ πολλών άλλων είχε δηλώσει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν".

 

Παράπονα Πολάκη ότι δεν έκαναν κλατι αντίστοιχο με υπογραφές γι' αυτόν.

Διάβασα διάφορα από διάφορους για μια γελοιογραφία και θυμήθηκα τις χιλιάδες υπογραφές που είχαν μαζευτεί για να καταδικάσουν αυτά εδώ τα εμέσματα :
Υγ:Πολιτική γραμμή περιμένω να δω ,μέχρι στιγμης  σχεδόν κενό….γι αυτό ήθελα το Συνεδριο πρώτα….