Αχ μανούλα! με έμφραγμα στο νοσοκομείο η μητέρα του δολοφονημένου φιλάθλου

Το 2007 ένας άλλος φίλαθλος επίσης με το όνομα Μιχάλης έπεφτε νεκρός στην Λεωφόρο Λαυρίου μαχαιρωμένος από φιλάθλους αντίπαλης ομάδας.

Συχνά είναι από τότε τα περιστατικά που οδηγούν ακόμα και στον θάνατο, ενώ πρόσφατη είναι η δολοφονία του Άλκη στην δίκη του οποίου καταδικάσθηκαν αρκετά άτομα σε πολύχρονες φυλακίσεις, αλλά δεν δόθηκαν νομίζω στην δημοσιότητα τα ονόματα των ενόχων.

Υπάρχει μια σιωπηρή ανοχή της πολιτείας σε ανάλογα περιστατικά, πάντα εκφράζει την θλίψη της, εξαγγέλλει νέα μέτρα,  αλλά όλοι ξέρουμε το ποιοι έχουν ουσιαστικά την ευθύνη για την ακραία συμπεριφορά αυτών των νέων που συνήθως τους χαϊδεύουν οι ομάδες τις οποίες εκβιάζουν με πρόσχημα την ενίσχυση που προσφέρουν με τον φανατισμό τους. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι πάντα μένουν αλώβητοι.

Η Αγγλίδα πρωθυπουργός Θάτσερ τότε είχε εντοπίσει στην σωστή του διάσταση το πρόβλημα και με εξοντωτικές τιμωρίες των ομάδων σταμάτησε οριστικά το πρόβλημα.   

Αυτός ο νέος θα μπορούσε να ήταν ο σύζυγός μας, αδελφός μας το παιδί μας ή και πατέρας μας, ανάλογα με την ηλικία του καθενός, η πολιτική και αθλητική βία μόνο κακό κάνει στην ανθρωπότητα, όπως βέβαια και γενικά η βία.

Κατά καιρούς όλες οι ομάδες μας έχουν συμμετοχή σε ταραχές μεταξύ οπαδών, χωρίς εξαίρεση.

Στο νοσοκομείο, στον Ερυθρό Σταυρό,  με έμφραγμα νοσηλεύεται η μητέρα του άτυχου 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.