Πέθανε ο θρυλικός Γιώργος Τσακαλίδης από αυτόν ξεκίνησαν Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά

Ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος με ταλέντο και ιδιαίτερη αγάπη στην μουσική στην οποία είχε αφιερώσει ουσιαστικά την ζωή του.

Ήταν ο άνθρωπος που εντόπισε το ταλέντο που είχαν οι Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά και κυκλοφόρησε τα πρώτα τους άλμπουμ που σήμερα θεωρούνται κλασικά. 

Δεν μπορώ να πω ότι τον γνώριζα ιδιαίτερα, η σχέση μας ήταν μέσω του δισκοπωλείου που είχε και την υπόθεση μεταγραφής για τα συγκροτήματα Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά, από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ωραίος τύπος, καλό του ταξίδι.

 

Κώστας Ζουγρής 

Πέθανε ο θρυλικός Γιώργος Τσακαλίδης. Ήταν ο ιδρυτής της Ano Kato Records, του δισκοπωλείου «BeBop», του πολυχώρου «Υδρογείου» στα Σφαγεία και μέλος της παρέας που έστησε το «Παραρλάμα».

Ο «Τσάκαλος» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του υπήρξε εμβληματική φιγούρα για τα μουσικά πράγματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς ήταν αυτός που ίδρυσε την Ano Kato Records το 1984. Στη δισκογραφική του κυκλοφόρησαν τις πρώτες τους δουλειές σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Νάνοι, Ηλίας Ζάικος, Blues Wire, Μωρά στη Φωτιά,

Video Url

 

Video Url

 

Αυτό ήταν το συγκρότημα του

 

Video Url