Ο άνθρωπος που έγινε τρισεκατομμυριούχος για μερικά μόλις δευτερόλεπτα

Πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε να κερδίσουμε το λαχείο, ώστε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στην πολυτέλεια και στην χλιδή. Ωστόσο, ένας άνδρας από την Πενσυλβάνια είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να φουσκώνει σε τέτοιο βαθμό, που ούτε στα πιο τρελά όνειρά του δεν θα φανταζόταν.

Τον Ιούλιο του 2013, ο Κρις Ρέινολντς από την Κομητεία Ντέλαγουερ έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε ότι του είχαν πιστωθεί κατά λάθος 92 τετράκις εκατομμύρια δολάρια. Άνοιξε τον λογαριασμό του για να διαπιστώσει ότι το PayPal του είχε «χαρίσει» κατά λάθος  92.233.720.368.547.800 δολάρια συνολικά.

Το απίστευτο ποσό τον έκανε στιγμιαία τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, επισκιάζοντας τον προσωπικό πλούτο μεγιστάνων όπως ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Έλον Μασκ. Στην πραγματικότητα, του παραδόθηκαν περισσότερα χρήματα από αυτά που είναι διαθέσιμα σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Στην αρχή νόμιζα ότι χρωστάω χιλιάδες εκατομμύρια», δήλωσε στη Philadelphia Daily News. «Ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη». Όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα, είπε ότι θα τα χρησιμοποιούσε για να «ξεπληρώσει το εθνικό χρέος».

Πριν εμφανιστεί το συγκλονιστικό αυτό ποσό στον λογαριασμό του, ο Ρέινολντς είπε ότι το περισσότερο που είχε κερδίσει ποτέ στο PayPal ήταν «λίγο πάνω από 1.000 δολάρια» πουλώντας ένα σετ vintage ελαστικών BMW. Δυστυχώς για αυτόν, ωστόσο, το PayPal συνειδητοποίησε σύντομα το λάθος τους, διορθώνοντας το πρόβλημα και ζητώντας του συγγνώμη για την «ταλαιπωρία».

Μια δήλωση της εταιρείας έγραφε: «Πρόκειται προφανώς για λάθος και εκτιμούμε ότι ο κ. Ρέινολντς κατάλαβε ότι αυτό συνέβαινε». Μετά την επιστροφή των χρημάτων, η PayPal προσφέρθηκε να δωρίσει ένα άγνωστο χρηματικό ποσό σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του Reynolds.

Σε επόμενη δήλωση, η εταιρία ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι είναι ενθαρρυντικό που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτό το περιστατικό για να κάνει δωρεά σε έναν σκοπό στον οποίο πιστεύει. Και ελπίζουμε να τιμήσουμε αυτό το πνεύμα κάνοντας δωρεά σε έναν σκοπό της επιλογής του. Επικοινωνήσαμε μαζί του για να κάνουμε αυτήν την προσφορά και να του ενημερώσουμε ότι είμαστε ευγνώμονες που είναι πελάτης μας».