Εκλογές 2023: Σπύρος Μπιμπίλας και Τζώρτζια Κεφαλά μπαίνουν στη Βουλή

Instagram @mpleofficial, spyrosmpimpilas

Ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Τζώρτζια Κεφαλά θα είναι ανάμεσα στους νέους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Μετά την είσοδο της «Πλεύσης Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, ο γνωστός ηθοποιός και η τραγουδίστρια  θα ορκιστούν σε λίγες ώρες βουλευτές. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας εκλέγεται βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, ενώ η Τζώρτζια Κεφαλά στον Δυτικό Τομέα. 

Σπύρος Μπιμπίλας: Οι αγώνες για τους ηθοποιούς, το MeToo και η πολιτική

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μετρά δεκαετίες καριέρας στην υποκριτική. Το όνομά του έχει συνδεθεί με τους αγώνες για τους Έλληνες ηθοποιούς. Από το 2020 είναι πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έθεσε υποψηφιότητα με την Πλεύση Ελευθερίας στις βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Α' Πειραιώς, ενώ τον περασμένο Μάιο ήταν υποψήφιος στην Α' Αθηνών, από όπου μετακινήθηκε στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Αποτέλεσε σημαντικό πρόσωπο στην εξέλιξη του ελληνικού MeToo κινήματος.

Τζώρτζια Κεφαλά: Από τους «Μπλε» στη Βουλή

«Αποφάσισα, φίλοι μου να δράσω και να ενωθώ με ένα άλλο κορίτσι που μου λένε ότι μου μοιάζει λίγο ενεργειακά… πάντως βρίσκω ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ συνεπής, που τηρεί τον λόγο της, που έχει πάρα πολλή διάθεση να παλέψει για τους άλλους. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου», είχε αποκαλύψει πριν από λίγους μήνες μέσα από βίντεο στο Facebook η Τζώρτζια Κεφαλά, δηλώνοντας ότι θα είναι υποψήφια με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Τι λέτε λοιπόν να βάλουμε λίγο rock ‘n’ roll στη Βουλή; Λίγο τούλι και αρβύλα, βρε αδερφέ… και συνέπεια όμως», είχε πει η Τζώρτζια Κεφαλά.