Frederic Forrest: Ο πρωταγωνιστής του Αποκάλυψη Τώρα πέθανε σε ηλικία 86 ετών

Frederic Forrest: Ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής του Αποκάλυψη Τώρα πέθανε σε ηλικία 86 ετών, όπως αποκάλυψε η ηθοποιός Bette Midler.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός Frederic Forrest πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Η Bette Midler, η συμπρωταγωνίστριά του στο The Rose, για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, μοιράστηκε τα νέα την Παρασκευή το βράδυ. «Ο μεγάλος και αγαπημένος Φρέντερικ Φόρεστ πέθανε. Ευχαριστώ όλους τους θαυμαστές και τους φίλους του για την υποστήριξή τους αυτούς τους τελευταίους μήνες. Ήταν ένας αξιόλογος ηθοποιός και ένας λαμπρός άνθρωπος και ήμουν τυχερή που τον είχα στη ζωή μου. Ήταν ήσυχος».

Ο Φόρεστ πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των Apocalypse Now, The Conversation, The Two Jakes, One From The Heart, The Missouri Breaks και Falling Down. Γεννημένος στο Waxahachie του Τέξας το 1936 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη ως ενήλικας όπου δίδασκε από τον Lee Strasberg στο Actors Studio. Ο Φόρεστ απέκτησε έναν μικρό ρόλο στο The Conversation του Φράνσις Φορντ Κόπολα το 1974, το οποίο ξεκίνησε μια μακρά εργασιακή σχέση μεταξύ των δύο.

Έπαιξε διάσημος σεφ στο Apocalypse Now το 1979, την ίδια χρονιά που πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Midler ως οδηγός λιμουζίνας Huston Dyer, ο οποίος ξεκινά έναν ανεμοστρόβιλο ειδύλλιο με την τραγουδίστρια της ροκ Mary Rose Foster στο The Rose. Έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Πρωταγωνίστησε επίσης στην πρώτη σεζόν του 21 Jump Street μαζί με τον Johnny Depp ως Captain Richard Jenko. Ο Forrest ήταν παντρεμένος με τη Nancy Ann Whittaker από το 1960 έως το 1963 και αργότερα παντρεύτηκε την ηθοποιό Marilu Henner το 1980. Χώρισαν το 1983.