Πέθανε ο Christy Dignam τραγουδιστής των Ιρλανδών Aslan

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο τραγουδιστής των Aslan, Christy Dignam.

Μεγάλωσε στο Finglas στο Δουβλίνο και είναι γνωστός για την ηγεσία του συγκροτήματος και για το ότι μιλούσε ανοιχτά για τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το συγκρότημα ακύρωσε μια συναυλία για την επέτειο των 40 χρόνων στο 3Arena επειδή ο Christy υπέφερε από προβλήματα υγείας.

 

Είχε προγραμματιστεί εκ νέου για τις 18 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ωστόσο αφού η οικογένεια του Christy κυκλοφόρησε μια δήλωση για να πει ότι λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι όλες οι μελλοντικές συναυλίες ακυρώθηκαν.

Τον Ιούλιο του 2022, ο Christy εισήχθη στο Beaumont Hospital και πέρασε έξι μήνες στη φροντίδα της ομάδας Αιματολογίας και Καρδιακής Φροντίδας.

Από τον Δεκέμβριο, βρίσκεται στο σπίτι με την οικογένειά του και μια ομάδα παρηγορητικής φροντίδας.

Σε μια δήλωση, η κόρη του Kiera Dignam είπε:

«Εκ μέρους της οικογένειάς μου, με συντετριμμένη καρδιά μεταφέρουμε την είδηση ​​του θανάτου του πατέρα μου, του Κρίστι Ντιγκνάμ.

«Ο μπαμπάς μας άφησε ειρηνικά όπως ήθελε, στο σπίτι σήμερα στις 4 μ.μ. Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, μετά από μια θαρραλέα μακροχρόνια μάχη, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

«Ζητάμε να τιμήσετε την ανάγκη της οικογένειάς μας για ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά επώδυνης περιόδου.

«Ας τον κρατήσουμε όλοι στις καρδιές μας και ας αγαπήσουμε την αξιοσημείωτη ζωή ενός ταλαντούχου τραγουδιστή, ενός υπέροχου αφηγητή και καταπληκτικού ανθρώπου.

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη και την υποστήριξή σας που μας δείξατε».

Διαγνώστηκε με καρκίνο το 2013 και έπαιρνε ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Πρόεδρος Μάικλ Ντ. Χίγκινς ηγείται των αφιερωμάτων στον frontman των Aslan.

Σε μια δήλωση που είπε  40 χρόνια, αυτός και οι συμπαίκτες του συνέβαλαν τεράστια στην πολιτιστική ζωή του έθνους μας.

Ο Πρόεδρος Χίγκινς είπε ότι οι άνθρωποι σχεδόν σε κάθε πόλη της Ιρλανδίας θα έχουν τις δικές τους αναμνήσεις βλέποντάς τους να παίζουν - και μάλιστα ανέφερε μια παράσταση του Christy Dignam στο Áras το 2016.

Ο Πρόεδρος Michael D Higgins ολοκλήρωσε τη δήλωση λέγοντας - «είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μας άφησε».

Video Url

 

Video Url