Πέθανε ο ντράμερ των Urge Overkill, Johnny “Blackie Onassis” Rowan

Πέθανε ο Johnny Rowan, γνωστός και ως Blackie Onassis, γνωστός ως ντράμερ του ροκ συγκροτήματος Urge Overkill από το Σικάγο. Το συγκρότημα επιβεβαίωσε τον θάνατο του Rowan στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας:Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου.

Ο Nash Kato και ο King Roeser είχαν ήδη ηχογραφήσει δύο άλμπουμ ως Urge Overkill όταν ο Rowan μπήκε πριν από το The Supersonic Storybook του 1991, το άλμπουμ που θα οδηγούσε στην ανακάλυψη τους, το οποίο περιελάμβανε το τραγούδι "Today Is Blackie's Birthday". Ακριβώς όπως ο Κάτο και ο Ρόιζερ είχαν υιοθετήσει καλλιτεχνικά ονόματα, ο Ρόουαν έγινε ο Μπλακί Ωνάση. Σε ένα απόσπασμα που κυκλοφόρησε από τους Los Angeles Times, εξήγησε: «Δεν είμαι ο Blackie Onassis λόγω της προσωπικής μου ζωής, είμαι ο Blackie Onassis επειδή παίζω ντραμς στους  Urge. Μου αρέσει να είμαι ο Blackie Ωνάση. είναι σαν να ζεις σε μια μουσική χώρα των θαυμάτων».

Η εν μέρει σατιρική αναβίωση του ροκ υπερβολικού όγκου της δεκαετίας του '70 τους χάρισε μια θέση στην περιοδεία των Nirvana στην εποχή του Nevermind και το "Goodbye To Guyville" από το Stull EP του 1992 ενέπνευσε τον τίτλο του instant-classic ντεμπούτου της φίλης τους Liz Phair, Guyville, Exile. 

Ο Quentin Tarantino χρησιμοποίησε τη διασκευή των UO στο "Girl, You'll Be A Woman Soon" του Neil Diamond για να κάνει το soundtrack με τη σκηνή υπερβολικής δόσης της Uma Thurman στο Pulp Fiction, κάτι που ήταν κατάλληλο επειδή ο ίδιος ο Rowan είχε μπει βαθιά στην ηρωίνη εκείνη την εποχή. Αναφέρθηκε στον αγώνα του με τα ναρκωτικά στο "The Mistake", ένα κομμάτι από το άλμπουμ του Urge Overkill το 1995 Exit The Dragon. Συνελήφθη για κατοχή ηρωίνης λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ και ο Roeser άφησε το συγκρότημα το 1996.

Video Url

 

Video Url