Ο υποψήφιος της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης απαντά σε ερωτήσεις για την μουσική κ.α.

1.Θα πάτε ή θα θέλατε να πάτε σε κάποια συναυλία από αυτές που θα γίνουν στην χώρα μας από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο;

Ήδη έχουμε κλείσει με τη γυναίκα μου εισιτήρια για την συναυλία του Έρως Ραμαζότι τέλη Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Είναι ένας από τους τροβαδούρους της καρδιάς μας και τον παρακολουθούμε από νεότεροι. Χαιρόμαστε να μεγαλώνουμε μαζί του και να τον απολαμβάνουμε και στα χρόνια της ηλικιακής και καλλιτεχνικής ωριμότητας του .

2. Ακούτε μουσική και πώς, πότε ακούσατε τελευταία ένα ολόκληρο άλμπουμ και ποιο ήταν αυτό;

Ακούω πολλή μουσική στο σπίτι και στο αυτοκίνητο σχεδόν πάντα. Δεν είμαι βαθύς γνωστής της μουσικής με την έννοια της μουσικής παιδείας. Θέλω αυτό που ακούω να μου αρέσει να με ταξιδεύει, να μου δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα. Μ’ αρέσει η ελληνική μουσική. Στο σπίτι ακούω τρίτο πρόγραμμα. Συμφωνώ πάντα και απολαμβάνω τις επιλογές των μουσικών παραγωγών του, όπως και σχεδόν πάντα το Μουσικό Κουτί στην ΕΡΤ. Τελευταία δεν έχω ακούσει κάποιο ολοκληρωμένο άλμπουμ. Μεμονωμένα τραγούδια αγαπημένων τραγουδιστών μόνο που συχνά τα σιγοψιθυρίζω.

3. Βλέπετε κινηματογράφο και τηλεοπτικές σειρές; ποιες έχετε ξεχωρίσει;

Ο κινηματογράφος είναι πολύ αγαπημένος μου τρόπος διασκέδασης. Λατρεύω τα θερινά σινεμά. Μια ταινία που με στιγμάτισε σαν σενάριο ήταν «Ο πατέρας» με την εξαιρετική ηθοποιία του Άντονι Χόπκινς για την οποία και απέσπασε το όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου. Ήταν συγκλονιστικός. Η ταινία ήταν του 2021, την παρακολούθησα, όμως, πέρσι το καλοκαίρι σε θερινό σινεμά.

Από τηλεοπτικές σειρές ξεχωρίζω το «Δαχτυλίδι της φωτιάς». Είμαι φανατικός τηλεθεατής της συγκεκριμένης σειράς.

4. Αν είχατε τον χρόνο και την δυνατότητα, ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να δείτε ζωντανά σε συναυλία;

Απαντώ χωρίς να το σκεφτώ! Νταλάρας και ξερό ψωμί!

5. Βλέπετε παλιές ταινίες, ακούτε παλιά μουσική και ποια είδη είναι τα αγαπημένα σας;

Και βλέπω παλιές ταινίες και ακούω παλιά τραγούδια. Μου αρέσει πολύ ο ελληνικός κινηματογράφος στην χρυσή του εποχή. Γελάω ξανά και ξανά με τις χιλιοειπωμένες ατάκες των μοναδικών κωμικών μας ηθοποιών. Επίσης, μου αρέσουν τα φιλμ νουάρ του αμερικανικού και του γαλλικού κινηματογράφου.

6. Πιστεύετε ότι θα δούμε σύντομα τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας στους ομίλους του Champions League;

Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να δούμε σύντομα κάποια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα σε όμιλο του Champions League. Βέβαια, δεν θεωρώ ότι είναι ακατόρθωτο. Οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει να αποκτήσουν τη δυναμική ώστε να κάνουν την έκπληξη και με υπερπροσπάθεια να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους.

7. Δεν ξέρουμε αν διαβάζετε σήμερα βιβλία, όμως θα υπάρχει ίσως κάποιο που σας έκανε εντύπωση από παιδιά, μπορείτε να μας το γράψετε;

Αυτή την περίοδο ξαναδιαβάζω το «Αναφορά στον Γκρέκο» του Καζαντζάκη. Είναι η τετάρτη φορά. Η πρώτη ήταν στα 18 μου. Πάντα καταφεύγω σ’ αυτό το βιβλίο. Μέσα απ’ το ταξίδι της γραφής αυτού του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα οδηγείσαι σε πνευματική ανάταση και λύτρωση. Με απλότητα μάλιστα.

Ο Στράτος Σιμόπουλος είναι βουλευτής στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης