Πέθανε ο πιανίστας George Winston

Μερικοί έχουν εμμονή με τους θανάτους και παρακολουθούν κάθε πρωί τις διάφορες αναρτήσεις για να μάθουν το ποιος εγκατέλειψε αυτόν τον κόσμο.

 

Άλλοι δεν θέλουν να διαβάζουν για θανάτους ενοχλούνται, όμως στην τέχνη και στην ζωή όλα είναι κομμάτι της ιστορίας της ζωής μας.

 

Ο George Winston που πέθανε 73 ετών είχε σημαντική επιτυχία στον χώρο του New Age στην δεκαετία του '80., επιτυχία που είχε απήχηση και στο ευρύ κοινό, θα πρέπει να έχουμε όλα τα άλμπουμ του εκείνης της εποχής, αφού η επιτυχία του ήταν εντυπωσιακή. KZ

Η μουσική του Winston έγινε για πρώτη φορά γνωστή και αγαπημένη στους θαυμαστές του με την κυκλοφορία των δύο πιο εμβληματικών άλμπουμ του, το Autumn (1980) και τον December (1982). Οι ηχογραφήσεις του George εξελίχθηκαν με την εποχή, ενώ κέρδισε ένα βραβείο GRAMMY για το Forest (συν πέντε υποψηφιότητες για GRAMMY) και πούλησε πάνω από 15 εκατομμύρια άλμπουμ.  Με 16 σόλο άλμπουμ για πιάνο στο όνομά του, ο George ηχογράφησε λαμπρή μουσική για πιάνο, η οποία περιλαμβάνει ηχογραφήσεις αφιερώματος για τον Vince Guaraldi, τους  Doors,  

Γεννημένος στο Μίσιγκαν το 1949, ο Winston μεγάλωσε στη Μοντάνα και άρχισε να παίζει όργανο αφού άκουσε τους Doors το 1967. Μεταπήδησε στο πιάνο, εμπνευσμένος πρόσφατα από καλλιτέχνες όπως οι Thomas “Fats” Waller, Teddy Wilson, αργότερα Earl Hines, Donald Lambert, και Cleo Brown.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url