Φώτης Πονηρός: Πέθανε ξαφνικά 40 ετών ο γνωστός κοσμηματοπώλης της Μυκόνου

«Έφυγε» απροσδόκητα από τη ζωή ο γνωστός κοσμηματοπώλης Φώτης Πονηρός σε ηλικία 40 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του και αφήνοντας πίσω το μόλις 8 μηνών παιδάκι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του οφείλεται σε ανακοπή.

Ο Φώτης Πονηρός, ο νεότερος από τα δύο αδέρφια της οικογένειας -τρίτη γενιά στην εταιρεία Poniros- χαρακτηρίστηκε από το άσβεστο πάθος του για τη σχεδίαση κοσμημάτων και δραστηριοποιείτο επαγγελματικά σε

Μύκονο και Σαντορίνη.

Ακολουθώντας τα βήματα της οικογενειακής παράδοσης, η αγάπη του για τα κοσμήματα εκδηλώθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία και στη συνέχεια σπούδασε γεμολογία και σχεδίαση κοσμημάτων στο Γεμολογικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Γεμάτος έμπνευση και αφοσίωση στη δουλειά του, ο Φώτης Πονηρός μπορούσε να υπερηφανεύεται για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που του έδειχναν οι VIP πελάτες του. Θεωρούταν -και όχι άδικα- ως

ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα στη διεθνή σκηνή κοσμημάτων.

Ο 40χρονος κοσμηματοπώλης, η φωτογραφία του οποίου μαζί με τα άλλα δυο αδέρφια του κοσμούσε το περιοδικό της Aegean, άφηνε ένα ξεχωριστό αποτύπωμά σε κάθε κομμάτι που σχεδιάζε. Κοσμήματα εξαιρετικά και τόσο σωστά ισορροπημένα σχεδιαστικά, ώστε να μπορούν φορεθούν σε κάθε περίσταση και να συνοδεύουν κάθε στιγμή της γυναίκας.
Για τον Φώτη Πονηρό, η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τη σύλληψη του σχεδιασμού κοσμημάτων αφορούσε στο να «σπας» τους φραγμούς, και τα διεθνή του επιτεύγματα φανέρωναν ακριβώς αυτό.

Ο Φώτης, μαζί με τον αδελφό του, είχε λάβει βραβείo σχεδιασμού επί έξι συνεχόμενες χρονιές στα διεθνή βραβεία «Giuseppe Sciacca» (από το 2012 έως και το 2017), για την αριστεία στον σχεδιασμό κοσμημάτων.