Πέθανε η Cynthia Weil, κορυφαία, είχε γράψει δεκάδες αγαπημένα τραγούδια

Το μέλος του Hall of Fame των τραγουδιστών που βραβεύτηκε με Grammy, Cynthia Weil — που συνέγραψε τα «You've Lost That Lovin' Feeling», «On Broadway», «Make Your Own Kind of Music», «On Broadway», «Walking in the Rain », «You're My Soul and Inspiration», «Uptown», «Kicks», «Here You Come Again», «Through the Fire», «Somewhere Out There» και πολλές άλλες επιτυχίες με τον σύζυγό της και τον συνάδελφό της στο Brill Building, Barry Η Μαν — πέθανε, επιβεβαίωσε η κόρη της στο TMZ το πρωί της Παρασκευής. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου. ήταν 82.

«Η μητέρα μου, η Cynthia Weil, ήταν η σπουδαιότερη μητέρα, γιαγιά και σύζυγος που θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει η οικογένειά μας», είπε η Jenn Mann. «Ήταν η καλύτερή μου φίλη, η κολλητή μου και η σύντροφός μου και ένα είδωλο και πρωτοπόρος για τις γυναίκες στη μουσική».

Ο Mann, που απεικονίζεται παραπάνω με την Weil το 2013, πρόσθεσε: «Είμαι ένας τυχερός άντρας. Είχα δύο για έναν: τη γυναίκα μου και έναν από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς στον κόσμο, την ψυχή και την έμπνευσή μου».

Με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, η Weil ήταν ένας από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς του "Brill Building" που βγήκαν από το ομώνυμο κτίριο του Midtown Manhattan και δημιούργησε κυριολεκτικά εκατοντάδες επιτυχίες στη δεκαετία του 1960 για τους Righteous Brothers, τις Ronettes, τους Drifters, τους Monkees, the Animals, πολλαπλές παραγωγές για  Phil Spector και πολλές άλλες. Μαζί με τον Mann — με τον οποίο ήταν παντρεμένη για περίπου 62 χρόνια — η παρέα περιελάμβανε δύο άλλα παντρεμένα ζευγάρια, την Carole King και τον Gerry Goffin μαζί με την Ellie Greenwich και τον Jeff Barry — καθώς και τους Neil Sedaka, Neil Diamond, Shadow Morton, Mort Shuman, Otis Blackwell και πολλά άλλα. Παρά τον τίτλο, το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έγινε μερικά τετράγωνα πάνω στην πόλη, στο 1650 Broadway, όπου οι τραγουδοποιοί δούλευαν από καμπίνες και έβγαζαν χτυπήματα μετά από επιτυχία, δημιουργώντας έναν κανόνα διαχρονικών, κλασικών επιτυχιών που ταίριαζαν μόνο με την ανωνυμία. από τους συγγραφείς τους, αν και λίγοι, όπως ο Diamond, ο King και ο Sedaka, θα γνώρισαν αργότερα επιτυχία ως καλλιτέχνες - και ο Mann και η Weil είναι στην πραγματικότητα χαρακτήρες στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ εμπνευσμένο από την King, "Beautiful".

Αυτή και ο Μαν δούλεψαν επίσης με άλλους συνθέτες: οι μεταγενέστερες επιτυχίες της περιλαμβάνουν τα "Running With The Night" και "Love Will Conquer All" του Lionel Richie, το "If Ever You're In My Arms Again" του Peabo Bryson και την επιτυχία των Pointer Sisters το 1980. He's So Shy».

Η ανθεκτικότητα και η διαχρονικότητα των τραγουδιών της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το «Make Your Own Kind of Music», το τραγούδι αυτοδυναμίας των Mann και Weil που ήταν επιτυχία για την Cass Elliott το 1969, είναι σε εξέχουσα θέση στο τρέιλερ για την επερχόμενη ταινία της Margot Robbie που είναι  πρωταγωνίστρια στην ταινία «Barbie», ενώ πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε και στα «Mrs. Αμερική» και «Hacks».

Video Url

 

Video Url

 

Η λίστα από τον Κώστα Ζουγρή

Video Url