Προβλήματα στη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων. Νέα κυβερνοεπίθεση

Νέα κυβερνο-επίθεση -αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ- προκάλεσε και σήμερα, Τρίτη, προβλήματα στη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων.

   Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η κακόβουλη επίθεση έχει απομονωθεί ήδη, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γίνεται με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Νέα προβλήματα σήμερα στα σχολεία μετά το χθεσινό αλαλούμ καθώς η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων αντιμετωπίζει εκ νέου πρόβλημα μετά από νέα κυβερνοεπίθεση χάκερ.

Οι μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα χθες έφτασαν μέχρι και τις 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο, ενώ σήμερα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία,  ξεπέρασαν τις 300.000 ανά δευτερόλεπτο. Οι τεχνικοί κάνουν λόγο για κατανεμημένες επιθέσεις DDοS που είχαν ως στόχο να εμποδίσουν την ομαλή πρόσβαση των χρηστών στο σύστημα.

 

   Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ' λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.