Πέθανε 94 ετών ο George Maharis έπαιζε στο Route 66'

Ο George Maharis, ο όμορφος σταρ της «Διαδρομής 66» που άφησε τη σειρά στο απόγειο της δημοτικότητάς της, πέθανε την Τετάρτη 24 Μαΐου, σε ηλικία 94 ετών. Ήταν από Έλληνες γονείς

Ο φίλος και φροντιστής του Marc Bahan επιβεβαίωσε το θάνατο του ηθοποιού στο Facebook το Σάββατο.

 

"Ο Τζορτζ είναι γνωστός για την εμφάνιση του [στο "Route 66"], τις σκηνικές παραγωγές, το τραγούδι, και πάνω απ' όλα ήταν  ένας υπέροχος άντρας που θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε. 

Ο Μαχάρης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1928 από Έλληνες μετανάστες γονείς στη Νέα Υόρκη. Μετά από μια θητεία στους πεζοναύτες, σπούδασε στο Actors Studio στα τέλη της δεκαετίας του '40, δουλεύοντας εκτός Μπρόντγουεϊ.

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έγινε το 1953 και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ήταν το «The Mugger» του 1958.

Αν και είχε μια σειρά από πρώιμους τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν το "Route 66" που τον έκανε γνωστό το 1960.

 

Video Url

 

Ο Maharis ήταν υποψήφιος για Emmy το 1962 για τη χαρισματική του ερμηνεία ως Buz Murdock και τραγούδησε μία επιτυχία («Teach Me Tonight» του 1962), αλλά το 1963, επικαλούμενος εξάντληση και διάγνωση ηπατίτιδας, είχε εγκαταλείψει τη σειρά, η οποία δεν ξαναβρήκε ποτέ την αρχική της σπίθα. .

Video Url

 

Φημολογήθηκε ότι ήθελε να επικεντρωθεί σε ταινίες - κάτι που αρνήθηκε. Εμφανίστηκε σε μια σειρά από ταινίες: "Quick, Before It Melts" (1964), "Sylvia" (1965), "The Satan Bug" (1965), "A Covenant with Death" (1967) και "The Happening " (1967).

Για το τεύχος Ιουλίου 1973 του τότε νέου γυναικείου περιοδικού Playgirl, ο Μαχάρης πόζαρε γυμνός, επιδεικνύοντας αρκετά περισσότερα από τις διασημότητες που είχαν προηγηθεί.

Είπε τότε στο Esquire.com δεκαετίες αργότερα για την εμπειρία, "Κανείς δεν μου είπε ότι ήταν γυμνή εμφάνιση στο μεσαίο φύλλο! Κανείς δεν το ανέφερε. Κάναμε τη λήψη και [ο φωτογράφος συνέχιζε να μου λέει], "Δεν θα το δείξουμε αυτό. Είπα, «Για όνομα του Χριστού, φίλε, αν είναι γυμνό, δεν θέλω

Ανάμεσα στις πολλές άλλες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ήταν η σειρά 13 επεισοδίων "The Most Deadly Game" (1970-1971), η μίνι σειρά "Rich Man, Poor Man" (1976) και η τηλεοπτική ταινία "Look What's Happened to Rosemary's Baby" ( 1976).

Η τελευταία του ταινία ήταν το θρίλερ Ντρου Μπάριμορ του 1993 "Doppelganger".