Πέθανε 95 ετών ο Ed Ames των Ames Brothers

Ο Ed Ames, μέλος του κουαρτέτου τραγουδιού Ames Brothers που πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Daniel Boone» τη δεκαετία του 1960, πέθανε την Κυριακή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Ήταν 95.

Ο Ed Ames και τα αδέρφια του Vic, Joe και Gene είχαν επιτυχία με την εκδοχή του "Rag Mop" το 1950. Ως σόλο καλλιτέχνης, είχε επιτυχίες με τα "Who Will Answer?", "My Cup Runneth Over" και "Try to Remember." Στη δεκαετία του 1950, είχαν ένα κοινοπρακτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, το "The Ames Brothers Show" και 49 τραγούδια επιτυχίες πριν χωρίσουν το 1963.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια καριέρα ηθοποιού, η οποία περιελάμβανε παραστάσεις εκτός Μπρόντγουεϊ στα "The Crucible" και "The Fantasticks", καθώς και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Broadway στο "Carnival!" Πρωταγωνίστησε με τον Κερκ Ντάγκλας, τον Τζιν Γουάιλντερ και τον Γουίλιαμ Ντάνιελς στην παραγωγή του Μπρόντγουεϊ "One Flew Over the Cuckoo's Nest".

Αν και το υπόβαθρό του ήταν Ρωσοεβραίος, ο Έιμς επιλέχθηκε αρκετές φορές ως ιθαγενής Αμερικανός και έπαιξε τον Μίνγκο, έναν Ινδό χαρακτήρα των Τσερόκι με βρετανό πατέρα, για αρκετές σεζόν του  Western "Daniel Boone".

Έγινε γνωστός για την ικανότητά του να πετάει ένα tomahawk και στο "The Tonight Show" το 1965, έδειξε την ικανότητά του για τον Johnny Carson σε ένα ξύλινο πάνελ με ένα περίγραμμα ενός καουμπόη. Όταν ο Έιμς χτύπησε τη φιγούρα στο ρύγχος, ο Κάρσον είπε: «Δεν ήξερα καν ότι ήσουν Εβραίος!» και μετά «Καλώς ήρθατε στο Frontier Bris». Η αυθάδη ανταπόκριση προκάλεσε το γέλιο του στούντιο για τέσσερα λεπτά, το οποίο έχει αναφερθεί ως το μεγαλύτερο γέλιο από κοινό στούντιο στην ιστορία της τηλεόρασης.

 

Έκανε επίσης εμφανίσεις σε εκπομπές όπως τα «The Rifleman», «McCloud», «Murder She Wrote», «It's Garry Shandling's Show» και «Jake and the Fatman».

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1927 στο Μάλντεν της Μασαχουσέτης, ο Έιμς ήταν το νεότερο από τα εννέα παιδιά και αργότερα έλαβε πτυχίο θεάτρου και κινηματογράφου από το UCLA το 1975.

Με πληροφορίες από το Variety

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url