Πέθανε ο Γάλλος τραγουδιστής Jean-Louis Murat

Ο Jean-Louis Bergheaud (28 Ιανουαρίου 1952 – 25 Μαΐου 2023), περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Jean-Louis Murat, ήταν Γάλλος μουσικός. Πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας με τον παππού και τη γιαγιά του στο Murat-le-Quaire από το οποίο πήρε το ψευδώνυμό του.

Ο Jean-Louis Bergheaud γεννήθηκε στο Chamalières της Γαλλίας από πατέρα ξυλουργό και μη επαγγελματία μουσικό. Μετά το διαζύγιο των γονιών του, πέρασε όλη του τη νιότη στο απομονωμένο αγρόκτημα των παππούδων του στο Murat-le-Quaire , ένα χωριό με θέα τη θερμική πόλη La Bourboule.

Από τα πρώτα του χρόνια, μοναχικός και εσωστρεφής, ο Jean-Louis Murat έδειξε ότι ήταν προικισμένος στη μουσική και με πολλά όργανα, που θα τον οδηγήσουν στο τοπικό τμήμα πνευστών σε ηλικία 7 ετών με τον πατέρα του και μετά στο μάθημα χάλκινων πνευστών του ωδείου όπου θα βελτιώσει και το ταλέντο του στο τραγούδι. Ταυτόχρονα στα 15 του, ο καθηγητής Αγγλικών του τον άφησε να ανακαλύψει τη σόουλ και τη τζαζ μουσική και γνώρισε πολλά μπλουζκαλλιτέχνες όπως ο John Lee Hooker , ο T-Bone Walker ή ο Memphis Slim . Χάρη στον καθηγητή Αγγλικών του, συνέχισε να μελετά ενάντια στις συμβουλές του πατέρα του.

Με ενδιαφέρον για την ποίηση καθώς και τη ρομαντική και ανατρεπτική λογοτεχνία, μεταξύ άλλων, του Oscar Wilde , του André Gide , του DH Lawrence ή του Vladimir Nabokov , ήταν ο πρώτος από την οικογένειά του που πέρασε το Baccalauréat . Παντρεύτηκε σε ηλικία 17 ετών, εισήλθε στο Πανεπιστήμιο του Clermont-Ferrand για σύντομο χρονικό διάστημα. απέκτησε έναν γιο και χώρισε όταν ήταν 19 ετών και έφυγε για να ταξιδέψει και έζησε κάνοντας περίεργες δουλειές στη Γαλλία και την Ευρώπη μόνος του, με το στυλ τουΤζακ Κέρουακ . Κατείχε μερικές θέσεις μεταξύ του Παρισιού και πολλών γαλλικών τουριστικών σημείων.

Ήταν εκπαιδευτής σκι στο Avoriaz ή παραλιακός συνοδός στο Saint-Tropez και τελικά επέστρεψε στο χωριό του το 1977 σε ηλικία 23 ετών και αφοσιώθηκε στη μουσική.

Το 1985, ο Jean-Louis Murat έκανε κάποια ηχογράφηση με το CBS , αλλά κανένας από τους δίσκους δεν κυκλοφόρησε, στη συνέχεια, την επόμενη χρονιά, βρήκε την ευκαιρία να ηχογραφήσει στη Virgin Records και το 1988, ήρθε ο δίσκος 45 στροφών Si je devais manquer de toi. έξω. Αυτό γνώρισε κάποια επιτυχία, επιτρέποντας στον τραγουδιστή να αρχίσει επιτέλους να αναγνωρίζεται. Η επιτυχία του επιβεβαιώθηκε από τις πωλήσεις του νέου του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1989, με το όνομα Cheyenne Autumn . Ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο και περιελάμβανε άλλα σινγκλ που ήταν επίσης επιτυχημένα (L'Ange Déchu; Te Garder Près de Moi).

Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Toboggan και τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το επόμενο άλμπουμ με τίτλο Babel , ηχογραφημένο με το συγκρότημα Delano Orchestra.

Video Url