Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Εύα Καϊλή - Βγάζει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν ότι η Ελληνίδα πολιτικός μπορεί να βγάλει και το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης. Θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι γνωστοί προς το παρόν.

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε προαναγγείλει ότι θα υποβάλλει σχετικό αίτημα και παράλληλα είχε δηλώσει ότι στις άμεσες προτεραιότητες της εντολέως του είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωβουλευτής έμεινε στις φυλακές Χάρεν για τέσσερις μήνες, κατηγορούμενη για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate και μετά την αποφυλάκισή της παρέμεινε στις Βρυξέλλες, μαζί με τη δίχρονη κόρη της, την οποία έχει αποκτήσει με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση.

Πριν από έναν μήνα και αφότου η Εύα Καϊλή είχε βγει από τις φυλακές, ο γνωστός ποινικολόγος είχε μιλήσει και για τη σχέση της πολιτικού με τον σύντροφό της.

"Η επικοινωνία που έχουν ουσιαστικά αφορά στη σχέση με το παιδί, δεν κουβεντιάζουν άλλα θέματα. Ο χρόνος θα δείξει, σιγά σιγά προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα ζωή, έχει τη δυνατότητα να μπει στο διαδίκτυο να δει τις ομιλίες της, να ανατρέξει στα στοιχεία της, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να θεμελιώσουμε και να τεκμηριώσουμε την αθωότητά της, θέση την οποία έχει από την πρώτη στιγμή. Είναι η μοναδική που από την πρώτη στιγμή λέει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί πράξεις τις οποίες δεν έχει κάνει ακόμα και αν την κάνουν χίλια κομμάτια. Αποφυλακίστηκε χωρίς να έχει ομολογήσει, γιατί δεν έχει διαπράξει τίποτα" είχε πει ο κ. Δημητρακόπουλος.

"Μου ζήτησε να μεταφέρω στους συμπολίτες της πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επανέλθει στην Ελλάδα εάν πρώτα δεν αποδείξει την αθωότητά της", είχε τονίσει τότε ο δικηγόρος, μιλώντας στο Mega.