Επίθεση Δούρου, Παππά....... στον Παπαδημούλη ο οποίος ζήτησε άνοιγμα στους νέους

Μετά την Ρένα Δούρου, που χαρακτήρισε «αηδιαστικές» τις δηλώσεις Παπαδημούλη, με σκληρό τρόπο τις σχολίασε και ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας πως ο κόσμος «περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες».

«Για τη δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη θα έπρεπε κανένας να υπολογίσει ότι σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες. Αυτή είναι η ουσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Και προσέθεσε πως η άποψη του επικεφαλής της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή «είναι μία πολιτική άποψη, που είναι τελείως άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου».

«Ο Τσίπρας την έχει νικήσει τη Δεξιά στο παρελθόν ξανά και ξανά. Είναι μία προσωπικότητα με διεθνή εμβέλεια. Είναι ένας άνθρωπος που, για τον ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο, έχει χαρακτηριστικά ιδρυτή. Κατάφερε να κάνει το κόμμα από μικρό μεγάλο. Ως εκ τούτου, είναι πάρα πολύ λογική η στόχευση συγκεκριμένων συμφερόντων, αλλά και πολιτικών κέντρων να θέλουν να βγάλουν τον Τσίπρα από τη μέση», υποστήριξε μάλιστα ο Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής είπε αρχικά: «Εγώ ξαφνιάστηκα. Ο κ. Παπαδημούλης εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του, ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά».

Η ίδια συνέχισε ρωτώντας «το θυμάστε εκείνο το «Γιώργο άλλαξέ τα όλα»;» και πρόσθεσε: «Δεν πήγε και πάρα πολύ μακριά. Εγώ ισχυρίζομαι ότι βεβαίως τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά οι αιτίες του αποτελέσματος αυτού δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, είναι και θέμα πολιτικών. Διότι τα καλύτερα πρόσωπα να έχεις τα πιο δημοφιλή, αν η πολιτική σου και αν αυτά τα οποία μάχεσαι δεν είναι αυτά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας το να αλλάξεις τα πρόσωπα θα παίξεις τις μουσικές καρέκλες».

«Για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια…»
«Για αυτό επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα», υπογράμμισε.

Η κ. Δούρου στη συνέχεια τόνισε ότι: «Αύριο έχουμε Κεντρική Επιτροπή, αν κάποιος θεωρεί αυτό ότι είναι προς συζήτηση πρέπει να το βάλει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, είτε παραφράζουμε και εξηγούμε και ερμηνεύουμε πολιτικές μας για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, είτε θέλουμε αλλαγές σε πρόσωπα εγώ έχω μάθει τόσα χρόνια να τα λέω εκεί που πρέπει (…). Δεν θα βάλουμε κάτω το κεφάλι και τα πόδια ψηλά».

Η επίμαχη δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη
Ποια ήταν η δήλωση Παπαδημούλη που εξόργισε τη Ρένα Δούρου; Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής είχε δηλώσει: «Πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα -το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας-. Επίσης θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές γιατί στο 2023, δεν είναι 2015».