Ο Algy Ward, πρώην μπασίστας με τους Tank, The Damned and The Saints, πέθανε στα 63 του

Ο Algy Ward, πρώην frontman των Tank και πρώην μπασίστας των The Damned και The Saints, πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Ο Ward πέθανε στο νοσοκομείο Tunbridge Wells στις 17 Μαΐου: αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου του, ήταν γνωστό ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας για αρκετό καιρό.

Γεννημένος στο Croydon του νότιου Λονδίνου στις 11 Ιουλίου 1959, ο Ward φάνηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο με τους The Saints, μπαίνοντας στο πανκ συγκρότημα του Μπρίσμπεϊν αφού μετακόμισαν στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1977. Έπαιξε στα κλασικά σινγκλ του συγκροτήματος This Perfect Day και Know your product, εκτός από το άλμπουμ τους του 1978 Eternally Yours.

 

Μετά τη διάλυση των Saints το 1979, ο Ward προσχώρησε στους The Damned, παίζοντας μπάσο στο τρίτο άλμπουμ τους Machine Gun Etiquette που έγινε γνωστό από τους κριτικούς αφού ο Captain Sensible άλλαξε από το μπάσο στην κιθάρα.

Εμπνευσμένος και επηρεασμένος από τους καλούς του φίλους Motörhead, ο Ward δημιούργησε τους Tank το 1980, με τους αδελφούς Peter Brabbs στην κιθάρα και Mark Brabbs στα ντραμς. Σε παραγωγή του κιθαρίστα των Motörhead, Fast Eddie Clarke, το ντεμπούτο άλμπουμ του 1982 Filth Hounds of Hades είναι κάτι σαν ένα κλασικό NWOBHM, αλλά το συγκρότημα δεν πέτυχε ποτέ μια σωστή εμπορική ανακάλυψη και τελικά διαλύθηκε το 1989.

Μιλώντας για τους Tank στον μουσικό συγγραφέα Malcolm Dome το 1981, ο Lemmy είπε, "Οι άνθρωποι τους συγκρίνουν με εμάς και μπορώ να καταλάβω γιατί. Σημειώστε αυτό το όνομα. Θα ακούσετε πολλά από αυτούς τα επόμενα δύο χρόνια. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url