Από ατσάλι ο Ολυμπιακός με 76-62 στον τελικό

Αν και ήταν πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει μία δύσκολη κατάσταση, έχανε με 12 πόντους και έφτασε για 9η φορά στον τελικό 

Στον τελικό της Euroleague, με τρόπο πραγματικά... εκκωφαντικό, προκρίθηκε ο Ολυμπιακός για 9η φορά στην Ιστορία του, καθώς επικράτησε της Μονακό με 76-62 στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Κάουνας και την Κυριακή (21/5) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο του στη διοργάνωση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα.

Η «αναιμική» εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και το -12 απέναντι στους Μονεγάσκους (29-41), μετατράπηκε σε... καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, που συμπαρέσυρε στο διάβα του τη Μονακό και την έριξε στο καναβάτσο.

Η καταπληκτική τρίτη περίοδος με επιμέρους σκορ 27-2 (!), άλλαξε τα πάντα κι οδήγησε τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό της Euroleague. Τρομερή εμφάνιση απ’ τον MVP της κανονικής περιόδου Σάσα Βεζένκοφ που «σταμάτησε» στους 19 πόντους και στα 6 ριμπάουντ, καθοριστικός στις στιγμές που η μπάλα «έκαιγε» κι ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους (8ρ.) και πολλά μεγάλα καλάθια στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 29-41, 56-43, 76-62