Morrissey για τον θάνατο του Andy Rourke, θα ζει όσο ακούγονται οι ηχογραφήσεις του

Ο Morrissey απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σύντροφό του στους Smiths Andy Rourke, ο οποίος πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 59 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.

«Μερικές φορές ένα από τα πιο ριζοσπαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλάτε καθαρά», έγραψε ο Morrissey στον ιστότοπό του. «Ελπίζω μόνο… όπου κι αν έχει πάει ο Andy… να είναι καλά. Δεν θα πεθάνει ποτέ όσο ακούγεται η μουσική του. Δεν ήξερε ποτέ τη δική του δύναμη και τίποτα από αυτά που έπαιξε δεν είχε παιχτεί από κάποιον άλλο».

Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths συνέχισε,  Ήταν επίσης πολύ, πολύ αστείος και πολύ χαρούμενος, και μετά τους Σμιθς, διατήρησε μια σταθερή ταυτότητα. Υποθέτω ότι, στο τέλος όλων, ελπίζουμε να νιώσουμε ότι μας εκτιμούσαν. Ο Άντι δεν χρειάζεται να ανησυχεί γι' αυτό».

Ο θάνατος του Ρουρκ ανακοινώθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου από τον επί χρόνια φίλο του και συνάδελφο του συγκροτήματος των Smiths, Τζόνι Μαρ. Εκτός από τη δουλειά του στους Smiths, ο Rourke συνεργάστηκε με τη Sinead O'Connor, τους Pretenders και τον Ian Brown των Stone Roses.

Συνέβαλε επίσης σε αρκετούς από τους σόλο δίσκους του Morrissey και σχημάτισε ένα supergroup που ονομάζεται Freebass με τον Peter Hook, τον μπασίστα των Stone Roses, Gary “Mani” Mounfield και τον τραγουδιστή Gary Briggs τη δεκαετία του 2000. Ο Ρουρκ ήταν επίσης μέλος ενός συγκροτήματος που ονομαζόταν D.A.R.K. με την τραγουδίστρια των Cranberries Dolores O'Riordan.

Video Url