Πέθανε ο Andy Rourke μπασίστας των Smiths

Ο Andy Rourke, ο μπασίστας του ροκ συγκροτήματος Smiths, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, ανακοίνωσε το συγκρότημα.

Ο κιθαρίστας Johnny Marr επιβεβαίωσε «με βαθιά λύπη» ότι ο Rourke πέθανε μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Μαρ είπε: «Ο Άντι θα μείνει στη μνήμη ως μια ευγενική και όμορφη ψυχή από όσους τον γνώρισαν και ως έναν εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό από τους λάτρεις της μουσικής.

«Ζητάμε προστασία της ιδιωτικής ζωής σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Ρουρκ έπαιξε στα πιο διάσημα τραγούδια των Smiths, συμπεριλαμβανομένων των This Charming Man και There Is a Light That Never Goes Out, καθώς και σόλο σινγκλ για τον τραγουδιστή Morrissey μετά τη διάλυση του γκρουπ το 1987.

 

Ο μπασίστας έπαιξε και στα τέσσερα στούντιο άλμπουμ των Smiths: The Smiths του 1984, Meat Is Murder του 1985, The Queen Is Dead του 1986 και Strangeways, Here We Come του 1987.

 

Ο ​​τραγουδιστής των Charlatans Tim Burgess πρόσθεσε: «Τόσο θλιβερά νέα για τον Andy Rourke - ήταν ένας εμπνευσμένος μουσικός με ένα στυλ που έκανε πολλούς από εμάς να πιάσουμε μια κιθάρα μπάσο·  Οι σκέψεις είναι με όλους όσους τον γνώριζαν. 

Ο παραγωγός των Smiths, Stephen Street, πρόσθεσε: «Λυπάμαι πολύ που άκουσα αυτά τα νέα. Ο Andy ήταν ένας υπέροχος μουσικός και ένας υπέροχος τύπος.

"Δεν έχω καταφέρει να διαβάσω άλλες ειδήσεις σχετικά με λεπτομέρειες ακόμα, αλλά στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τις σκέψεις μου στους φίλους και την οικογένειά του. RIP."

Με πληροφορίες από το BBC

Video Url

 

Video Url

 

Video Url