Ήταν ιδρυτής των Curved Air και Sky ο Francis Monkman πέθανε 73 ετών

Ο Francis Monkman, ιδρυτικό μέλος και keyboard player των βρετανικών prog rockers Curved Air και του κλασικού rock crossover συγκροτήματος Sky, πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Τα μέλη των Curved Air ανακοίνωσαν ότι ο Monkman πέθανε την Παρασκευή 12 Μαΐου .

Μετά την αποχώρησή του από τους Curved Air και τους Sky, ο Monkman είχε επίσης μια μακρά και διακεκριμένη καριέρα συνθέτοντας μουσική ταινιών στη δεκαετία του 1980, κυρίως για το The Long Good Friday της δεκαετίας του 1980, καθώς και ερμηνεία σε soundtrack για το The Empire Strikes Back και το Raiders Of The Lost Ark.

Εργάστηκε με τους Renaissance, Al Stewart και τους Phil Manzanera και Brian Eno στο 801,

«Ο Φράνσις έπαιξε στα τρία πρώτα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και στη συνέχεια συνίδρυσε τους Sky και έπαιξε στο ντεμπούτο άλμπουμ αυτού του συγκροτήματος με πλατινένιες πωλήσεις και στη συνέχεια του Sky 2.

"Ο Φράνσις είναι επίσης γνωστός για το συνθεσάιζερ που παίζει στις παρτιτούρες των The Empire Strikes Back, Raiders Of The Lost Ark, Superman II και δύο από τις ταινίες του James Bond, The Spy Who Loved Me και Live and Let Die. Η μουσική του Francis για το The Το Long Great Friday έχει από μόνη της τον μανιώδη θαυμασμό των κινηματογραφόφιλων.

 

Η τραγουδίστρια των Curved Air Sonja Kristina πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης στις 5 Μαΐου, ο Francis Monkman και εγώ μοιραστήκαμε μια τελευταία θαυμάσια ζωντανή συζήτηση για τη μουσική μας, τη ζωή και τον θάνατο - και τους εξαιρετικούς μουσικούς που κρατούν ζωντανή την κληρονομιά των Curved Air για πάνω από 50 χρόνια.

Video Url

 

Video Url