Πέθανε ο Rob Laakso, κιθαρίστας των Kurt Vile and The Violators, μετά από μάχη με τον καρκίνο

Wikimedia Commons / Tore Sætre

Ο Rob Laakso, μέλος του συγκροτήματος The Violators του Kurt Vile, πέθανε σε ηλικία 44 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Laakso έγινε πλήρες μέλος των The Violators το 2013, αντικαθιστώντας τον Adam Granduciel. Συνέβαλε στην πλειονότητα των άλμπουμ του Vile, συμπεριλαμβανομένων των «Wakin on a Pretty Daze» του 2013, «b’lieve I’m goin down…» του 2015 και «Bottle It In» του 2018. Πιο πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Vile στο άλμπουμ του 2022, «Watch My Moves».

«Είσαι το φως της ζωής μου και η μόνη γαλήνη που έχω είναι ότι δεν πονάς πια. Θα σε ονειρευόμαστε κάθε βράδυ μέχρι να σε δούμε ξανά», έγραψε η σύζυγός του Mamie-Claire Cornelius σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Γεννημένος στη Μασαχουσέτη το 1979, ο Laakso ασχολήθηκε με τη μουσική από νεαρή ηλικία και σπούδασε παραγωγή ήχου στο Emerson College. Αποφοίτησε το 2001. Αν και είναι περισσότερο γνωστός ως μουσικός, ο Laakso ήταν επίσης μηχανικός ήχου που εργάστηκε σε δίσκους των No Joy, Modest Mouse και Kurt Vile, μεταξύ άλλων συγκροτημάτων. Επιπλέον, είχε καθήκοντα παραγωγού και συνθέτη και συχνά εμπλέκονταν σε τηλεοπτικά projects για το Cartoon Network, την Google, την Adidas και την Apple.

Μετά από δύο δεκαετίες εμφανίσεων σε άλλα συγκροτήματα, ο Laakso ξεκίνησε το πρώτο του σόλο έργο, Raw Bell, το 2022 και κυκλοφόρησε ένα ομότιτλο EP. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο WECB πριν από τρεις μήνες, ο Laakso εξήγησε ότι αποφάσισε να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα για να μπορέσει να δημιουργήσει μουσική στην οποία ο κόσμος ανταποκρίνεται χωρίς να το σκέφτεται τόσο πολύ. 

«Πάντα ήθελα να κάνω σόλο καριέρα», είπε. «Επιτέλους είχα τον χρόνο και επέστρεψα επίσης στην Ανατολική Ακτή. Ήταν δύσκολο ανάμεσα σε όλες μου τις περιοδείες και άλλα projects να γράψω τραγούδια ή να κλείσω συναυλίες». Ήλπιζε να ηχογραφήσει ένα πλήρες LP με το όνομα Raw Bell και να παίξει περισσότερες συναυλίες για να μοιραστεί τα τραγούδια του, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

 

Video Url