Nick Cave: Η Βασίλισσα Ελισσάβετ ήταν η πιο χαρισματική γυναίκα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του The Red Hand Files, ο Nick Cave υπερασπίστηκε την απόφασή του να παραστεί στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ'. Ονόμασε επίσης την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β' ως «την πιο χαρισματική γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ».

Ο Κέιβ απάντησε σε τέσσερις θαυμαστές που του έγραψαν, ζητώντας εξηγήσεις για τα σχέδιά του να είναι παρών στην επικείμενη στέψη στις 6 Μαΐου. Ο Αυστραλός μουσικός δήλωσε ότι «δεν είναι μοναρχικός, ούτε βασιλικός, ούτε ένθερμος ρεπουμπλικανός», αλλά περιέγραψε το γεγονός ως «το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο της εποχής μας».

Θυμήθηκε επίσης: «Συνάντησα κάποτε την αείμνηστη βασίλισσα σε μια εκδήλωση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τους «Φιλόδοξους Αυστραλούς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» (ή κάτι τέτοιο). Ήταν μια μάλλον αμήχανη υπόθεση, αλλά η ίδια η βασίλισσα, ντυμένη με ένα δίδυμο σετ σε χρώμα σομόν, φαινόταν σχεδόν εξωγήινη και ήταν η πιο χαρισματική γυναίκα που έχω γνωρίσει ποτέ. Ίσως ήταν ο φωτισμός, αλλά στην πραγματικότητα έλαμπε. Όπως είπα στη μητέρα μου –η οποία είχε την ίδια ηλικία με τη Βασίλισσα και, όπως η Βασίλισσα, πέθανε στα ενενήντα της– για εκείνη την ημέρα, τα γερασμένα μάτια της γέμισαν δάκρυα».

Και πρόσθεσε: «Όταν παρακολούθησα την κηδεία της Βασίλισσας στην τηλεόραση πέρυσι, διαπίστωσα, σαστισμένος, ότι έκλαιγα καθώς το φέρετρο αφαιρέθηκε από το στέμμα, τη σφαίρα και το σκήπτρο και κατέβηκε στο πάτωμα του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου. Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, πέρα ​​από τις ατέρμονες αλλά απαραίτητες συζητήσεις για την κατάργηση της μοναρχίας, διατηρώ μια ανεξήγητη συναισθηματική προσκόλληση στους Βασιλικούς – η παραξενιά τους, η βαθιά εκκεντρική φύση της όλης υπόθεσης που τόσο τέλεια αντανακλά τη μοναδική παραξενιά της ίδιας της Βρετανίας. Απλώς με ελκύει αυτό το πράγμα – το παράξενο, το παράξενο, το εντυπωσιακά θεαματικό, το δέος».

Video Url