Καθημερινός πόλεμος, ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ ανθρώπους στο Τέξας

Ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ ανθρώπους που ψώνιζαν σε ένα εμπορικό κέντρο βόρεια του Ντάλας του Τέξας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο στην πόλη Άλεν, καθώς αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν έναν άνδρα να πυροβολεί αδιακρίτως τους περαστικούς.

Η αστυνομία είπε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο και πιστεύει ότι έδρασε μόνος.

Μερικά από τα θύματα φέρονται να είναι παιδιά. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, τρεις εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Άλεν, Τζόναθαν Μπόιντ, δήλωσε ότι επτά άτομα - συμπεριλαμβανομένου του ένοπλου - διαπιστώθηκε ότι σκοτώθηκαν στη σκηνή και δύο πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο.

Ένας αστυνομικός «άκουσε πυροβολισμούς, πήγε στους πυροβολισμούς, δέσμευσε τον ύποπτο και εξουδετέρωσε τον ύποπτο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Άλεν, Μπράιαν Χάρβεϊ.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ χαρακτήρισε τον πυροβολισμό ως «ανείπωτη τραγωδία» και είπε ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια στις τοπικές αρχές.

Η αστυνομία ζήτησε από το κοινό με βίντεο που καταγράφηκε στο σημείο να επικοινωνήσουν με το FBI, καθώς συλλέγουν στοιχεία.