Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη απαντά σε ερωτήσεις για την μουσική κ.α.

 

1) Θα πάτε ή θα θέλατε να πάτε σε κάποια συναυλία από αυτές που θα γίνουν στην χώρα μας από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο;

Θα θελα να είμαι στη συναυλία του φίλου μου του Βασίλη του Παπακωνσταντίνου για τα 50 του χρόνια στη μουσική και στις καρδιές μας....

Video Url

 

2) Ακούτε μουσική και πώς, πότε ακούσατε τελευταία ένα ολόκληρο άλμπουμ και ποιο ήταν αυτό;

Μουσική πια, δυστυχώς, καταφέρνω κι ακούω μόνον στ αυτοκίνητο , και βέβαια σώζομαι από κάτι τύπους σαν κι εσάς. Άκουγα περισσότερο όταν είχα εκπομπή στον realm, κι είχα τις υπέροχες επιλογές της αδερφής μου της Νάνσυς, που τη θεωρώ την καλύτερη ...playlistού ever! Ολόκληρο άλμπουμ έχω ν ακούσω απ´τα νιάτα μου.

3) Βλέπετε κινηματογράφο και τηλεοπτικές σειρές; ποιες έχετε ξεχωρίσει

Είμαι κινηματογραφόφιλη. Βλέπω ό,τι κυκλοφορεί, και δεκαετίες τώρα επιμένω πως το Χόλυγουντ, ταυτόχρονα υποτιμημένο και υπερτιμημένο κατά το δοκούν των πιο ψαγμένων από μένα κριτικών, μ´έχει ξεστραβώσει πολλές φορές και πολιτικά. Σας φέρνω το παράδειγμα της ταινίας GATTACA , που την είδα, τις πρώτες μέρες που παίχτηκε εδώ,  κι ήταν θυμάμαι το σινεμά άδειο και το Ολυμπιακό Στάδιο φίσκα γιατί είχε συναυλία των Rolling Stones. Τότε το dna ως μηχανισμός ελέγχου, γενικού και ιατροδικαστικού, ήταν επιστημονική φαντασία σαν την ταινία. Σήμερα το ξέρουν και τα νήπια αυτόν τον μηχανισμό και κυρίως οι...ασφαλιστικές εταιρείες και τα θηρία οι φαρμακευτικές. Δε φταίμε γι αυτό ...αλλά μας κοστίζει!

Είμαι λάτρης των STAR WARS. ! Εσχάτως έχω κολλήσει και με το μικρό Γκρόγκου, από το mandalorian. Από τηλεοπτικές σειρές δώσε μου αστυνομικές, κατασκοπευτικές, αμερικάνικες, αγγλικές, ευρωπαϊκές ως και ινδικές και πάρε μου την ψυχή. Αυτόν τον καιρό δεν χάνω αυτές των οικονομικών σκοτεινών εγκλημάτων ή τύπου web εφιάλτης, λέγε με Black List, και Rabbit Hole, η  Luther κλπ. Είμαι όμως και λάτρης των καλών ελληνικών σειρών ή και των ιστορικών. Φανατικά παρακολουθώ σειρές υποκριτικής γοητείας όπως «Τα καλύτερα μας χρόνια» , κι «ο Σασμός»

 

Video Url

4) Αν είχατε τον χρόνο και την δυνατότητα, ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να δείτε ζωντανά σε συναυλία;

Καθιστή πολλούς. Όρθια κανέναν.

5) Βλέπετε παλιές ταινίες, ακούτε παλιά μουσική και ποια είδη είναι τα αγαπημένα σας

5. Μεγάλη γκάμα. Ευτυχώς πια τα βρίσκω στις πλατφόρμες και το YouTube. Συμβολικά Χίτσκοκ , Κόπολα,Νίνα Σιμόν, Έλα Φιτζέραλντ και Μάικλ Τζακσον, αλλά και πολύ κλασική μουσική ,ειδικά σε ζωντανές ηχογραφήσεις απ´την Κάλας και τον Κάραγιαν και δώθε.

Video Url

 

6) Πιστεύετε ότι θα δούμε σύντομα τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας στους ομίλους του Champions League

 Τριφυλλάρα ολέ! Φέτος αναστηθήκαμε και μάλιστα πολύ πριν το Πάσχα. Έχω ζήσει τόσα με τον Παναθηναϊκό, που φέτος ελπίζω να μου ξαναδώσουν μέρος της νιότης μου ατσιγκούνευτα.

7) Δεν ξέρουμε αν διαβάζετε σήμερα βιβλία, όμως θα υπάρχει ίσως κάποιο που σας έκανε εντύπωση από παιδιά, μπορείτε να μας το γράψετε;

Διαβάζω ευτυχώς ακόμα πολύ. Αυτό τον καιρό διαβάζω το διασκεδαστικό Μαθήματα Χημείας, και είμαι φαν του Ισίδωρου Ζουργού . Τώρα που λέτε για παιδική εντύπωση από βιβλίο , χρόνια το λέω και στο γιο μου και στους μαθητές μου, πόσα έμαθα για την επικοινωνία, έστω και κατά δική μου ερμηνεία νωρίς νωρίς, αλλά και για την έννοια του χρόνου και την κατάρα της αποικιοκρατίας από τον Ροβινσώνα Κρούσο. Αλλά γι αυτό χρειαζόμαστε μια ολόκληρη κουβέντα εκτός εκλογών, οπότε το ρολόι μου χτυπάει τρέλα κι αντίστροφα και σας ευχαριστώ για την ανάσα που πήρα απ´αυτή τη συνέντευξη για τα ωραία των έργων της τέχνης των ανθρώπων.