Πέθανε ο Tim Bachman, από τους ιδρυτές των Bachman-Turner Overdrive

Ο κιθαρίστας Tim Bachman, ο οποίος ίδρυσε το καναδικό ροκ συγκρότημα Bachman-Turner Overdrive μαζί με τους αδελφούς του Randy και Robbie Bachman και τον Fred Turner, το 1973, πέθανε (28 Απριλίου 2023). Η ανακοίνωση έγινε από τον γιο του Tim Bachman, Ryder Bachman, ο οποίος δημοσίευσε στο Facebook, «Ο μπαμπάς μου πέθανε σήμερα το απόγευμα.  Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Ευγνώμων που πέρασα λίγο χρόνο μαζί του στο τέλος. Πιάσε τους αγαπημένους σου και αγκάλιασέ τους κοντά, ποτέ δεν ξέρεις πόσο καιρό έχεις».

Δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία ή τον τόπο του θανάτου. Ο Μπάχμαν ήταν 71. Ο θάνατός του ακολουθεί αυτόν του ντράμερ αδελφού του Ρόμπι μόλις τρεις μήνες νωρίτερα. Τόσο ο Randy Bachman όσο και ο Fred Turner επιβιώνουν.

 

Ο Τίμοθι Γκρεγκ Μπάχμαν γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1951 στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα. Σύμφωνα με την καταχώρισή του στη Wikipedia, ο Tim Bachman «έγραψε ή συνέγραψε πολλά τραγούδια κατά τη διάρκεια της θητείας του με τους Brave Belt και BTO, συμπεριλαμβανομένου του «Put It in a Song» (με τον Turner) για το άλμπουμ Brave Belt II, «Down and Out Man». (με τον R.B. Charles) για το πρώτο άλμπουμ BTO, και τα 'Blown' (με τον Randy) και 'I Don't Have To Hide' για τους Bachman–Turner Overdrive II.

Οι Bachman-Turner Overdrive, γνωστοί και ως BTO, σχηματίστηκαν στον Καναδά το 1973 από τις στάχτες ενός συγκροτήματος που ονομάζεται Brave Belt, το οποίο ο Randy Bachman δημιούργησε μετά την αποχώρησή του από τους Guess Who. Το αυθεντικό lineup των BTO είναι ο Randy Bachman (κιθάρα, κύρια φωνητικά), ο Fred Turner (μπάσο, κύρια φωνητικά), ο Tim Bachman (κιθάρα, φωνητικά) και ο Robbie Bachman (ντραμς). Μετά την αποχώρηση του Tim Bachman και την προσθήκη του Blair Thornton στην μολύβδινη κιθάρα, οι εμπορικές προοπτικές του συγκροτήματος λαμπρύνθηκαν, με τις back-to-back σινγκλ επιτυχίες "Takin' Care of Business", που έφτασε στο #12 στις ΗΠΑ, και "You Ain't Seen Nothing Yet», μια επιτυχία #1.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url