Ο Jerry Springer, προβοκάτορας των tabloid talk shows, πέθανε στα 79 του

Wikimedia Commons / Justin Hoch

Ο Jerry Springer, ο πρώην δήμαρχος του Σινσινάτι, ο οποίος επανεφηύρε τον εαυτό του ως ένας θρασύτατος και προκλητικός τηλεοπτικός παρουσιαστής στο Jerry Springer Show, πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Το TMZ αναφέρει ότι ο Jerry Springer πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Κάποτε ασκούμενος δικηγόρος, ο Jerry Springer ξεκίνησε μια ανεπιτυχή καμπάνια για το Κογκρέσο των ΗΠΑ το 1970. Την επόμενη χρονιά εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σινσινάτι, αλλά παραιτήθηκε τρία χρόνια αργότερα αφού παραδέχτηκε ότι προσέλκυσε μια ιερόδουλη. Ωστόσο, ο Jerry Springer κέρδισε ξανά την έδρα του στο δημοτικό συμβούλιο το 1975 και αργότερα ανέλαβε δήμαρχος του Σινσινάτι το 1977.

Μετά από μια ανεπιτυχή θητεία ως κυβερνήτης του Οχάιο το 1982, ο Jerry Springer ακολούθησε μια καριέρα στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Για σχεδόν μια δεκαετία, εργάστηκε ως παρουσιαστής ειδήσεων στη θυγατρική WLWT του NBC του Σινσινάτι, όπου κέρδισε υψηλές βαθμολογίες και πολλά τοπικά βραβεία Emmy. Η δημοτικότητά του οδήγησε το WLWT να δώσει στον Jerry Springer το δικό του talk show το 1991. Το Jerry Springer Show είχε αρχικά θεωρηθεί ως ένα talk show στο στυλ του The Phil Donahue Show, όπου ο Springer θα συζητούσε θέματα όπως η πολιτική, η ένοπλη βία και η έλλειψη στέγης. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να κερδίσει υψηλότερες βαθμολογίες, ο Springer άλλαξε το πρόγραμμά του το 1994.

Το νέο σόου του Jerry Springer επικεντρώθηκε σε πιο εντυπωσιακά θέματα, που συχνά αφορούσαν καλεσμένους που ήταν σε σύγκρουση μεταξύ τους. Τα θέματα κυμαίνονταν από ερωτικά τρίγωνα και απιστία έως σεξουαλικά φετίχ μέχρι μυστικές ζωές και ασυνήθιστους τρόπους ζωής. Η εκπομπή παρουσίαζε επίσης συχνά περιπτώσεις γυμνού και βωμολοχίας, καθώς και καλεσμένους που τσακώνονταν σωματικά μεταξύ τους. Ο Jerry Springer χλευάστηκε συχνά ως το αποκορύφωμα της «trash TV». Ακόμα κι έτσι, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της εκπομπής στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ήταν από τα προγράμματα με τις περισσότερες προβολές στην ημερήσια τηλεόραση και σε ένα σημείο κέρδισε ακόμη και υψηλότερες βαθμολογίες από το The Oprah Winfrey Show.

Το Jerry Springer Show  έτρεξε για 27 σεζόν έως το 2018. Από την επόμενη χρονιά, ο Jerry Springer ξεκίμησε το βραχύβιο σόου στην αίθουσα του δικαστηρίου, Judge Jerry, το οποίο διήρκησε μόλις τρεις σεζόν μέχρι το 2022. Τα άλλα τηλεοπτικά projects  του Jerry Springer περιελάμβαναν τον ίδιο ως κριτή σε δύο σεζόν του America's Got Talent το 2007 και 2008, παρουσιαστή του Miss Universe το 2008 και παρουσιαστή της εκπομπής του παιχνιδιού γνωριμιών, Baggage από το 2010 έως το 2015. Είχε επίσης μια ποικιλία από τηλεοπτικές εμφανίσεις στις σειρές Married… with Children, Roseanne, The Simpsons και George Lopez.

 

Video Url