Ο υποψήφιος της ΝΔ στο νομό Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, απαντά σε ερωτήσεις για την μουσική κ.α.

1)    Θα πάτε ή θα θέλατε να πάτε σε κάποια συναυλία από αυτές που θα γίνουν στην χώρα μας από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο;

Αν δεν κάνω λάθος στις 11 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, είναι προγραμματισμένο ένα φαντασμαγορικό σόου για το μοναδικό συγκρότημα των Queen. Θα ήθελα πάρα πολύ να το παρακολουθήσω, καθώς αποτελούν το αγαπημένο μου συγκρότημα και έχω χιλιάδες αναμνήσεις μέσα από τις υπέροχες μουσικές τους και την καταπληκτική φωνή του Freddie Mercury. Αν δεν καταφέρω να πάω, τότε σίγουρα θα είμαι παρών στις 18 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ στη συναυλία του Andrea Bocelli.

2)    Ακούτε μουσική και πώς, πότε ακούσατε τελευταία ένα ολόκληρο άλμπουμ και ποιο ήταν αυτό;

Ανέκαθεν η μουσική αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, πολλώ δε μάλλον, στα χρόνια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, καθώς οι ώρες που περνώ στο αυτοκίνητο είναι πολλές. Συνήθως βέβαια επιλέγω να ακούω ραδιόφωνο, ώστε να εναλλάσσονται ήχοι, φωνές και τραγούδια. Τώρα, όσον αφορά την τελευταία φορά, που άκουσα ολοκληρωμένο ένα άλμπουμ, ήταν κατά την περίοδο της πανδημίας. Θυμάμαι μόλις είχα βγει από το νοσοκομείο και ανάρρωνα στο σπίτι μου, μετά από την σκληρή μάχη που είχα δώσει με τον covid και άκουσα τον “Άμλετ της Σελήνης”, που μου είχε κάνει δώρο ένας καλός φίλος. Οι Θάνος Μικρούτσικος και Χρήστος Θηβαίος στο συγκεκριμένο άλμπουμ είναι απλά απίστευτοι και μπορώ να πω, ότι το άκουγα σχεδόν σε καθημερινή βάση. 

Video Url

 

3)    Βλέπετε κινηματογράφο και τηλεοπτικές σειρές; ποιες έχετε ξεχωρίσει

Δυστυχώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος ούτε για κινηματογράφο, ούτε και για τηλεόραση, αν και ο κινηματογράφος μου αρέσει πολύ. Τελευταία φορά που πήγα στον κινηματογράφο ήταν το 2019, όπου και απόλαυσα το “Joker”. Όσον αφορά τις τηλεοπτικές σειρές, συνήθως παρακολουθώ αυτές που προβάλλονται αργά το βράδυ. Φέτος, έχω ξεχωρίσει το “Κάνε ότι Κοιμάσαι”, αλλά και το “Έτερος Εγώ”, που το παρακολουθώ από την ταινία, ακόμα.

4)    Αν είχατε τον χρόνο και την δυνατότητα, ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να δείτε ζωντανά σε συναυλία;

Όπως είπα και παραπάνω, ο Freddie Mercury αποτελεί έναν από τους καλλιτέχνες που θαύμαζα απεριόριστα, αλλά δυστυχώς μας άφησε νωρίς... Η ανεκπλήρωτη, μέχρι σήμερα, μουσική επιθυμία μου, πάντως, είναι να δω live τους “Rolling Stones”.

 

Video Url

 

5)    Βλέπετε παλιές ταινίες, ακούτε παλιά μουσική και ποια είδη είναι τα αγαπημένα σας

Ασφαλώς και βλέπω παλιές ταινίες και εννοείται τον αθάνατο, παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο. Οι ταινίες εκείνης της εποχής έχουν κάτι το μαγικό και ενώ μπορεί να τις έχεις δει εκατοντάδες φορές, δεν κουράζεσαι να τις ξαναδείς. Τώρα όσον αφορά τη μουσική, εννοείται ότι ακούω και παλιά μουσική, κυρίως των 80’s, καθώς θεωρώ, ότι εκείνη η εποχή άσκησε τεράστια επιρροή στα μετέπειτα μουσικά ακούσματα, ακόμη και στα σημερινά. Προσωπικά, σε ότι έχει να κάνει με την εγχώρια μουσική σκηνή, ακούω τα πάντα, αντιθέτως ξένα, ακούω μόνο ροκ.

6)    Πιστεύετε ότι θα δούμε σύντομα τις ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας στους ομίλους του Champions League

Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες του και αυτό το βλέπουμε και από τις πορείες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Με νοσταλγία και μελαγχολία, θυμόμαστε τις πορείες του ΠΑΟ, του ΟΣΦΠ και της ΑΕΚ στην κορυφαία διοργάνωση. Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε ελληνική ομάδα να φτάνει ψηλά και αυτό κάτι δείχνει. Φέτος, είναι αλήθεια, πως το πρωτάθλημα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μακάρι αυτό, να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας περιόδου για το ποδόσφαιρό μας. Όταν υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές, ομάδες και το πρωτάθλημα είναι πιο καλό και το επίπεδο πιο υψηλό και οι ομάδες γίνονται καλύτερες. Μακάρι οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας να αποκτήσουν ξανά ενδιαφέρον…

7)    Δεν ξέρουμε αν διαβάζετε σήμερα βιβλία, όμως θα υπάρχει ίσως κάποιο που σας έκανε εντύπωση από παιδιά, μπορείτε να μας το γράψετε;

Επειδή έχω σπουδάσει ιατρός, όπως καταλαβαίνετε, έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία στη ζωή μου… Όντως, όμως, υπάρχει ένα βιβλίο, που από έφηβο με έχει εντυπωσιάσει και αυτό είναι η “Δίκη” του Φράντς Κάφκα. Το μήνυμα που περνά αυτό το βιβλίο, μέσα από την κριτική στη δύναμη, που μπορεί να αποκτήσει η εξουσία, ήταν κάτι που με κλόνισε βαθιά. Και αν θέλετε, έστω και ασυναίσθητα, το έχω σαν οδηγό μου, τόσο για τα όρια που πρέπει να έχει η εξουσία, όσο και για τη προσοχή, που πρέπει να δίνεται στις ανάγκες, την υπεράσπιση και την ελευθερία του ανθρώπου. 

Ο Χρήστος Κέλλας είναι βουλευτής ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στο ν. Λάρισας.