Πέθανε ο Ray Shulman μπασίστας των Gentle Giant

ιο98

Ο Shulman ήταν Σκωτσέζος μουσικός και ο νεότερος από τα τρία αδέρφια του προοδευτικού ροκ συγκροτήματος Gentle Giant, πέθανε 73 ετών.

Ο Shulman γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ. Ο πατέρας του ήταν τρομπετίστας σε τζαζ συγκρότημα και αυτό ήταν το πρώτο όργανο που έμαθε να παίζει. Συνέχισε να παίζει βιολί και κιθάρα και ήταν προετοιμασμένος για την Εθνική Ορχήστρα Νέων της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά ο αδερφός του Derek τον έπεισε να ενταχθεί στο συγκρότημα  Simon Dupree and the Big Sound, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε σε Gentle Giant.

Κατά τη διάρκεια των ημερών ηχογράφησης του Shulman στο συγκρότημα ως κιθαρίστας μπάσου, η δεξιοτεχνία του συχνά συγκρίθηκε με δημοφιλείς παίκτες όπως ο Chris Squire των Yes. ηλεκτρικές κιθάρες. Ο Shulman και ο πληκτίστας-συνάδελφος του συγκροτήματος Kerry Minnear συνέθεσαν ή συνέγραψαν μεγάλο μέρος της μουσικής για τους Gentle Giant.

Ο Shulman ήταν στους Gentle Giant από την αρχή το 1970 έως την τελευταία περιοδεία το 1980. Έγινε παραγωγός δίσκων στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και του 1990, δουλεύοντας με τους Sugarcubes, the Sundays, The Trash Can Sinatras και τον Ian McCulloch, The Ελαττώματα μεταξύ άλλων. Δημιούργησε επίσης μουσική για πολλά βιντεοπαιχνίδια, όπως το Privateer 2: The Darkening και το Azrael's Tear και κυκλοφόρησε δύο trance-EP με το ψευδώνυμο Head-Doctor.

Ο Shulman πέθανε στο Λονδίνο μετά από μακροχρόνια μάχη με την ασθένεια, στις 30 Μαρτίου 2023. Έζησε τη σύζυγό του, Barbara Tanner, και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του Derek και Phil Shulman. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Gentle Giant την 1η Απριλίου 2023.

Video Url

 

Video Url