Πέθανε ο Keith Reid, στιχουργός των Procol Harum

Ο Keith Reid, ο οποίος έγραψε τους στίχους για όλα σχεδόν τα τραγούδια των Procol Harum, συνήθως συνεργαζόμενος με τον πιανίστα/μουσικό συνθέτη Gary Brooker, πέθανε στις 23 Μαρτίου 2023. Ο Reid έδωσε στίχους για την πιο γνωστή επιτυχία των Procol Harum, το 1967 «A Whiter Shade of Pale », καθώς και κλασικά ροκ όπως τα «A Salty Dog», «Shine on Brightly» και «Grand Hotel».

Η αιτία θανάτου ήταν ο καρκίνος. Ο θάνατος του Reid επιβεβαιώθηκε από τη σύζυγό του Pinkey, σε ένα email που εστάλη σε φίλους του στιχουργού.

Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1946 στο Hertfordshire της Αγγλίας, ο Reid μεγάλωσε στο Λονδίνο και το 1966 άρχισε να συνεργάζεται με τον Brooker όταν το προηγούμενο συγκρότημα του Paramounts μετατράπηκε σε Procol Harum. Το "A Whiter Shade of Pale" ήταν μια από τις πρώτες συνθέσεις του ζευγαριού και πούλησε αξιοσημείωτα σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας στο Νο  στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στην Αυστραλία, τον Καναδά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και το #5 στο Hot 100 του Billboard chart single στις Η.Π.Α.

Video Url

 

Είχε συμμετοχή και στους στίχους του You're The Voice του John Farnham

Video Url