Πέθανε ο Tom Leadon συνεργάτης του Tom Petty στους Mudcrutch

Το 1970, αφού έπαιξαν μαζί με τον Tom Petty σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Epics, οι δύο Tom στο Gainesville της Φλόριντα σχημάτισαν ένα συγκρότημα που ονόμασαν Mudcrutch. Ο Tom Petty και ο Tom Leadon, αδελφός του μέλους των Flying Burrito Brothers και συνιδρυτή των Eagles, Bernie Leadon, ήταν μόλις παιδιά όταν άρχισαν να συναντιούνται στο πάρκο για να δουλέψουν πάνω σε αρμονίες. Τους άρεσε ο τρόπος που ακούγονταν μαζί οι φωνές τους και ήξεραν ότι είχαν κάτι.

Ο Tom Leadon άφησε το συγκρότημα πριν υπογράψουν με την Shelter Records του Leon Russell, αλλάζοντας το όνομά τους σε Tom Petty and the Heartbreakers με τον μπασίστα Ron Blair και τον ντράμερ Stan Lynch.

Ο Tom Petty επανένωσε τους Mudcrutch το 2008 και ξανά το 2016, κυκλοφορώντας δύο άλμπουμ μεγάλων δισκογραφικών με τους Tom Leadon, Mike Campbell, Benmont Tench και Randall Marsh. Και τα δύο άλμπουμ, συνοδευόμενα από σύντομες περιοδείες, έφτασαν στο Billboard Top 10.

Στην πρώιμη καριέρα του, ο Tom Leadon έπαιξε δημόσια με πολλούς μουσικούς, συμπεριλαμβανομένων των Johnny Rivers, The Eagles, έγραψε μαζί τους το Hollywood Waltz, Beach Boys, Martha Reeves, Linda Ronstadt, James Jamerson και Big Mama Thornton. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Silver που κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ το 1976…

Video Url

 

Video Url

 

Video Url