Κατάσκοπος της KGB ήταν η Αμελί - Η αποκάλυψη του σκηνοθέτη, 22 χρόνια μετά

Ανατροπή στο σενάριο της «Αμελί»: Τι αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας, στο νέο μικρού μήκους φιλμ, «Η πραγματική ιστορία της Αμελί Πουλέν».

Σχεδόν 22 χρόνια από την κυκλοφορία της στις αίθουσες, ο δημιουργός της πολυβραβευμένης ταινίας «Aμελί» ή αλλιώς «Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain», Ζαν-Πιέρ Ζενέ, αποκάλυψε ότι η ηρωίδα του έργου είναι στην πραγματικότητα κατάσκοπος της KGB.

Η περίφημη ταινία του Ζενέ απέσπασε ευρεία κριτική αναγνώριση και έγινε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες του γαλλικού κινηματογράφου.

Η ρομαντική κομεντί με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού, εκτός από θαυμαστές της ιστορίας, των χρωμάτων και της μουσικής του Γιάν Τιρσέν, απέκτησε και «αντιπάλους», που ισχυρίζονται ότι η ταινία ρομαντικοποιεί το Παρίσι, παρουσιάζοντάς το ως μια άκρως ειδυλλιακή πόλη. Όμως, ακόμα κι εκείνοι που αντιστέκονται στην ονειρική απεικόνιση της γαλλικής πρωτεύουσας και τα στοιχεία φαντασίας στην πλοκή, δεν περίμεναν την εξέλιξη του κεντρικού χαρακτήρα.

Video Url

 

Ο 69χρονος Ζενέ φανέρωσε την αληθινή ιστορία της Αμελί, μέσα από ένα νέο φιλμ διάρκειας μόλις έξι λεπτών με τίτλο «Η πραγματική ιστορία της Αμελί Πουλέν» («La véritable histoire d’Amélie Poulain»). Στο μικρού μήκους κινηματογραφικό πρότζεκτ, ο ίδιος παραδέχεται ότι η Αμελί, δεν είναι η καλόκαρδη σερβιτόρα που κάποτε γνωρίζαμε, αλλά κατάσκοπος που προσέλαβε η KGB.

Video Url

"La véritable histoire d'Amélie Poulain", un court métrage de Jean-Pierre Jeunet (2023) (HD)

Το κλιπ ήταν και η πρώτη ανάρτηση του σκηνοθέτη («Delicatessen», «Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες», «Casanova»), στο νέο προφίλ του στο Instagram.

Αποτελούμενο από χαρακτηριστικές σκηνές του φιλμ που έχουν αναδιαταχθεί ώστε να παρουσιάσουν τις τεχνικές κατασκοπείας της Αμελί, ο σκηνοθέτης τονίζει τη σημασία του μοντάζ κατά το στάδιο της παραγωγής. Επίσης, δείχνει πώς οι εικόνες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε νέα σενάρια. Η ταινία κλείνει αναμφισβήτητα το μάτι στη διαδικασία επεξεργασίας μιας κινηματογραφικής δουλειάς στο δωμάτιο του μοντάζ.

Η ιστορία ακολουθεί την ντροπαλή σερβιτόρα Αμελί, η οποία αποφασίζει να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται στο κοντικό της περιβάλλον προς το καλύτερο. Αργότερα, όμως, θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερη και τη δική της ζωή.