Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚάν: «Πρακτικά αδύνατο να είναι η Μαντλίν» - Η εξέταση φωτογραφιών της 21χρονης Τζούλια από ειδικούς

Την ώρα που οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA για να διαπιστωθεί αν η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ είναι η Μαντλίν ΜακΚάν, ειδικοί ελβετικής εταιρείας είναι κατηγορηματικοί: «είναι πρακτικά αδύνατο για τη νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν».

Οι ειδικοί συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες των δύο κοριτσιών. Ο συνιδρυτής της εταιρείας Ava-X δήλωσε ότι όταν συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης Πολωνής με αυτές της ενήλικης ζωής της τότε υπήρξε ταύτιση. Αντίθετα, όμως, όταν συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της Μαντλίν με τις ενήλικες φωτογραφίες της 21χρονης, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. «Στην πρώτη περίπτωση είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, όταν κάναμε το ίδιο με τις φωτογραφίες της Μαντλίν δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση». 

Σύμφωνα με το Blick, η εταιρεία εφάρμοσε την τεχνική να «σπάει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρά τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

Η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ από την Πολωνία έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώτη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA. «Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με τη Μαντλίν», έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram. 

«Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την αναζήτηση της Τζούλια, παρακαλούμε να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας έρευνας. Πρόκειται για μια ευάλωτη γυναίκα που αναζητά απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τη ζωή της. Ανεξάρτητα από τις απόψεις σας, είναι ένα ανθρώπινο ον που αξίζει σεβασμό. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα σε λίγες εβδομάδες, μπορείτε να μάθετε περισσότερα, αλλά τώρα, σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή αυτής της γυναίκας. Δεν υπάρχει λόγος να εκτοξεύετε μίσος, κριτική και κυρίως απειλές προς ένα άτομο που έχει ανάγκη. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει», αναφέρει μία ανάρτηση που «ανέβηκε» στα social media της.