Άλογο βρέθηκε ζωντανό κάτω από ερείπια, 21 μέρες μετά τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία

Ένα άλογο βρέθηκε ζωντανό στα ερείπια κτιρίου στην τουρκική πόλη Adiyaman, είκοσι μία μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας, ένα άλογο βρέθηκε ζωντανό από θαύμα στα συντρίμμια ενός κτιρίου. Ένα βίντεο που κοινοποίησε ο Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko δείχνει εθελοντές να συνεργάζονται για να σώσουν το ζώο. Η Adiyaman ήταν μια από τις επαρχίες που υπέστησαν σημαντικές ζημιές μετά τον διπλό σεισμό που συγκλόνισε την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με αναφορές, το άλογο είχε παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια μιας κατασκευής που κατέρρευσε μετά τον σεισμό της 9ης Φεβρουαρίου. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, το άλογο επιβίωσε 21 ημέρες χωρίς φαγητό ή νερό. Η ομάδα διάσωσης έψαξε την περιοχή και βρήκε το άλογο θαμμένο κάτω από ένα σωρό από συντρίμμια, και ως εκ θαύματος ζωντανό.

 

Video Url

 

Η ομάδα άρχισε να εργάζεται αμέσως για να σώσει το ζώο από τα συντρίμμια και μετά από αρκετές ώρες, τελικά κατάφερε να βγάλει το άλογο ανέπαφο, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Ο σεισμός σκότωσε περίπου 48.000 ανθρώπους στην Τουρκία και στην γειτονική Συρία και κατέστρεψε ή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 185.000 κτίρια στην Τουρκία. Ο επικεφαλής της υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων προέτρεψε τον κόσμο να μην εισέρχεται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, επικαλούμενος το ενδεχόμενο σοβαρών μετασεισμών. Από τις 6 Φεβρουαρίου, η περιοχή έχει πληγεί από σχεδόν 10.000 μετασεισμούς.