Πέθανε ο Gary Rossington, ιδρυτικό μέλος των Lynyrd Skynyrd

Ο Gary Rossington, κιθαρίστας και το  αρχικό μέλος των Lynyrd Skynyrd, πέθανε στην ηλικία των 71 ετών.

"Mε τη βαθύτερη συμπάθεια και τη θλίψη μας ότι πρέπει να πούμε, ότι χάσαμε τον αδελφό μας, τον φίλο, το μέλος της οικογένειας, τον τραγουδοποιό και τον κιθαρίστα, τον Gary Rossington, σήμερα", ανακοίνωσε η μπάντα την Κυριακή (5 Μαρτίου). "Ο Gary είναι τώρα με τους αδελφούς και την οικογένειά τvn Skynyrd στον ουρανό και παίζει όμορφο, όπως πάντα κάνει."

Ο Rossington σχημάτισε τους Lynyrd Skynyrd το 1964 με τους φίλους της παιδικής ηλικίας Ronnie Van Zant (τραγουδιστής-τραγουδοποιός), Allen Collins (κιθάρα), Larry Junstrom (μπάσο) και Bob Burns (τύμπανα). Η μπάντα πέρασε αρκετά χρόνια παίζοντας σε μικρούς χώρους με διάφορα ονόματα και με αρκετές αλλαγές στη σειρά πριν ανακαλυφθεί από τον Al Kooper των Blood, Sweat & Tears. Οι Lynyrd Skynyrd κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1973  με Rossington, Van Zant, Collins και Burns, μαζί με τον κιθαρίστα Ed King και τον πληκτρολόγο Billy Powell. Ο Μπερνς έφυγε το 1974 και αντικαταστάθηκε από τον Artimus Pyle και ο King αναχώρησε το 1975 και αντικαταστάθηκε από τον Steve Gaines.

H κιθάρα του Rossington ήταν ένα βασικό συστατικό του ήχου του Lynyrd Skynyrd, με το μελωδικό και μπλουζ ύφος να δημιουργεί πολυπλοκότητα στα τραγούδια της μπάντας. Συγκεκριμένα, έπαιξε κιθάρα slide στο τραγούδιτης μπάντας, "Free Bird", και ήταν ο επικεφαλής κιθαρίστας στο "Simple Man", τον οποίο επίσης συνέγραψε με τον Van Zant. Είχε επίσης συμμετοχή στα  τραγούδια  "Sweet Home Alabama" και "What's Your Name?".

Το 1976, ο Rossington και ο Collins συμμετείχαν και οι δύο σε σχεδόν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κατά το ίδιο βράδυ, εμπνέοντας τον Van Zant να γράψει το τραγούδι "That Most" για την υπερβολική χρήση των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Την επόμενη χρονιά, ο Van Zant, ο Gaines, η Cassie Gaines και τρεις άλλοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο Rossington ήταν μεταξύ των επιζώντων, αλλά υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, σπάζοντας τα χέρια, τα πόδια, τους καρπούς και τους αστραγάλους, καθώς και τη λεκάνη του. Η συντριβή σηματοδότησε το τέλος των Lynyrd Skynyrd.

Ο Rossington συνέχισε να παίζει μουσική μετά το δυστύχημα, σχηματίζοντας τους The Rossington Collins Band με μέλη των Sykynrd, Collins, Powell και Leon Wilkeson,  

Το 1987, ο Rossington επανενώθηκε με τους Powell, Wilkeson, Pyle και King για μια περιοδεία φόρου τιμής στους Lynyrd Skynyrd. Ο μικρότερος αδερφός του Ronnie Van Zant, Johnny, ανέλαβε ως νέος τραγουδιστής και βασικός τραγουδοποιός, ενώ ο Collins (ο οποίος έμεινε παράλυτος σε τροχαίο το 1986) υπηρέτησε ως μουσικός διευθυντής.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url